Actie Sintfeest voor kinderen in armoede

Zwolle – Wat als je in Sinterklaas gelooft, maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan, als klasgenootjes vertellen over alles wat Sinterklaas hen heeft gebracht?

testpiet_met_john_beerens_en_frans_bauer.jpg 

December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven. Enkel en alleen omdat zij op of onder de armoedegrens leven. Op 29 november vindt in Zwolle voor zo’n 550 kinderen het Sterrenfonds Sintfeest plaats, als onderdeel van een traditie voor inmiddels 12.000 gasten. Voor maar € 15,- geeft u een kind uit uw omgeving de Sinterklaasherinnering van hun leven.

Doneren kan vanaf nu makkelijk.
* Ga naar: www.geef.nl/acties
* Kies rechts bij Zoeken: “Sterrenfonds Zwolle”
Daar is ook zichtbaar hoeveel kinderen in uw gemeente tot op heden zijn geadopteerd.
Artikel delen:
Reacties 22
 1. omdat zij op of onder de armoedegrens leven

  Hoe verantwoord je dit naar de oorlogsvluchtelingen uit Syrië die nu in Zwolle zijn. Het is toch te gek dat er kinderen onder een zogenaamde armoedegrens leven in Nederland?

 2. tebbie, op 28 september 2014 17:59
  Oja joh, >:(
  Kruip uit je hol en ga in de IJsselhallen wonen.
  Totaal geen besef van wat er om je heen gebeurt,
  Maar er wel over zeiken.

 3. Iedereen stopt per direct met de kerstdagen , want stel je voor dat er een vluchteling is die er aanstoot aangeeft.
  Aaaaaahggg , maar mijn vader zei al , onze lieve heer heeft vreemde kostgangers. ( niet gelovig btw )

 4. Tebbie: Je hebt wel gelijk.
  Wat wij hier armoede noemen is in Syrië rijkdom. Je kunt niet alles in geld uitdrukken.
  Geld is zo relatief. Onze levensstandaard vergelijken met die van Syrië is appels met peren vergelijken.

 5. Ja Tebbie het is te gek dat er mensen in NL onder de armoedegrens leven. Terwijl de staat miljoenen naar het buiteland doorsluist onder het mom van ontwikkelingshulp en de EU hebben sommige gezinnen niet eens de centen om hun kinderen een hobby of sport uit te laten voeren. Niet eens de centen om 1x per jaar een dagje uit te gaan… of om een fatsoenlijke maaltijd 7x per week te serveren.

  Verantwoording naar de oorlogsvluchtelingen hoef je niet te geven. Deze mensen zijn hier te gast en er wordt beter voor gezorgd dan voor onze ouderen! Deze mensen hebben zich maar aan te passen naar de normen en waarden van ons land. Wat men in Syrië rijkdom vind is met de levenstandaard in NL geen rijkdom.

 6. Even terug naar de benoeming van dit onderwerp:

  De titel “armoedige kinderen” vind ik veel te ver gaan.
  De / een uitleg (internet) van een armoedige is:
  “nietig, onaanzienlijk, onbetekenend, waardeloos”

  Als ik de auteur zou mogen corrigeren zou ik armoedig anders omschrijven, ik denk dat u eigenlijk bedoelt dat u het over kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen heeft.

  Behalve met de financiele verdeling tussen partijen (welk de overheid bepaalt) heeft de strijd tussen klasgenoten niks te maken met opgevangen vluchtelingen.
  Als “we” de mogelijkheid geven dat die vluchtelingen hier nooit meer weggaan dan voelen de NL minima dat in hun knip.
  En niet te vergeten: De niet weerbare ouderen, dat is een gemakkelijke doelgroep om van te stelen.
  Herstel: We moeten allemaal inleveren…

 7. Eens met hansv! Vroeger was iets armoedig als je er armoedig uit zag en je woonde in een krot een afgekeurde woning dat was erg armoedig allemaal.

 8. Bericht door suze, op 29 september 2014 8:35
  Eens met hansv! Vroeger was iets armoedig als je er armoedig uit zag en je woonde in een krot een afgekeurde woning dat was erg armoedig allemaal.

  Mee eens, als ze Afrika dezelfde armoedegrens zouden hanteren als in Nederland ben je de koning.
  Hier gaan ze met de auto naar de voedselbank. 😉

 9. Ik Nederland word alleen maar aan de buitenlanders gedacht als die maar goed terecht komen opvang huis hier halletje daar maar aan onze eigen oudere mede mens die Nederland heeft gebracht zo als ie nu is word niet gedacht ja alleen van hoe kunnen we die oudjes nog meer geld af troggelen . En als ze dan eens wat doen voor de kinderen hier moet er gelijk weer gezegt worden ja maar in dat land of in dat land moeten wij iedeen dan maar van alles voorzien en onze eigen ( ouderen ) en kinderen maar laten stikken .???

 10. Helemaal mee eens dat we hulp bieden prima maar zorg eerst dat onze eigen kinderen goede scholing kunnen ktijgen en onze ouderen die Nederland ( na de oorlog ) ongestoord en in wel zijn zonder zorgen van hun oude dag kunnen genieten

 11. @mike70…meer geld voor de zorg?

  2013:
  “92,7 miljard euro is er afgelopen jaar uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. Dat is 3,7 procent meer dan het jaar ervoor. Per hoofd van de bevolking komen de kosten neer op 5.535 euro per persoon in 2012. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).”

  tja…

Reageer