Sponsortocht Soroptimist voor Voedselbank

Zwolle – Een Natuurhistorische sponsortocht van Soroptimist Club Zwolle leverde 1100 euro op voor de Zwolse Voedselbank. De natuurhistorische wandeling werd georganiseerd in samenwerking met ‘Eruit’, in het stadscentrum van Zwolle.

 

soroptimisten.jpeg
Op de foto: Jan Pieter Verhoef, Voedselbank Zwolle en Jacquelette Veldt, Soroptimstclub Zwolle

Een kleine vijftig enthousiaste wandelaars, volwassenen en kinderen, verkenden onder leiding van deskundige gidsen de binnenstad van Zwolle, op zoek naar bijzondere bomen en groenvoorzieningen. Bekende plekken als de Melkmarkt, de Suikerberg en Park Eekhout werden van een geschiedkundige toelichting voorzien. Veel aandacht ging uit naar de geschiedenis van de Zwolse natuur waarbij al snel duidelijk werd dat Zwolle door de eeuwen heen een steeds groenere stad is geworden. Tijdens de wandeling maakten de kinderen een vrolijk herfstschilderijtje, gemaakt van eikels, kastanjes en alles wat ze tijdens de wandeling tegenkwamen.

Tijdens een tussenstop in Park Eekhout gaf Jan Pieter Verhoef, voorzitter van de Zwolse Voedselbank een toelichting op het reilen en zeilen van de Voedselbank. De leden van club Zwolle steunen de Voedselbank al enkele jaren zowel financieel als ook door de handen uit de mouwen te steken. Tijdens de laatste winter schonk de club  fruit en groente aan de Voedselbank en pakten de dames die tweewekelijks zelf in.
Artikel delen:

Reageer