Theater Gnaffel presenteert ‘Gedonderdag’

Zwolle – Dit weekend presenteerden Theater Gnaffel en De Firma Rieks Swarte de nieuwe voorstelling ‘Gedonderdag’, een wilde wedstrijd in ijzersterke verhalen. Het publiek genoot en deed aan het einde van de voorstelling de handen op elkaar voor het stuk. Na de premièrevoorstellingen in Theater Odeon in Zwolle gaat ‘Gedonderdag’ op tournee in Nederland en België.

img_0978.jpg 

Waarom heten de dagen van de week zoals ze heten? Waarom heet donderdag eigenlijk donderdag? Daarvoor moeten we terug naar het begin der tijden, wanneer de dagen nog geen namen hebben. Thor, Odin, Loki en de andere goden willen de dagen verdelen en benoemen. Er ontstaat onenigheid, want elke god wil zijn naam wel aan een dag geven. Dat is het startschot voor een wilde wedstrijd in sterke verhalen, waarbij reuzenkoppen rondvliegen, rotsen versplinteren en iedereen elkaar bedondert. Trek een dikke jas aan en ga mee naar het hoge Noorden. Naar een wereld die woest, kaal en ijskoud is. Een wereld die rommelt van het gedonder tussen goden en reuzen.

img_0932.jpg

img_0942.jpg

img_0919.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

 

Gedonderdag is de tweede voorstelling waarin Elout Hol en Gienke Deuten samenwerken. In 2011 maakten ze de eigenzinnige voorstelling Peter Pan en de verloren jongens, gebaseerd op het bekende verhaal van James Barrie. De inspiratie voor Gedonderdag komt voort vanuit de gedeelde fascinatie van de makers voor de ruige natuur van Noorwegen en de verhalen die daar vandaan komen.

Credits
Concept, idee en regie Gienke Deuten; Concept, idee en tekst Simon van der Geest; Spel Ron van Lente, Daniëlle van de Ven en Dennis Költgen; Dramaturgie Dorine Cremers; Vormgeving Jacqueline van Eeden (decor, kostuums en poppen) en Elout Hol (poppen); Lichtontwerp Desirée van Gelderen; Muziek Jan Paul de Bondt.

Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. De voorstellingen van Gnaffel zijn poëtisch en verrassend, vol hartstocht en humor. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken en eigen speelmethode en theatertaal ontwikkeld. Hij ontving in 2013 de prestigieuze Gouden Krekel voor zijn oeuvre. 

www.gnaffel.nl

img_0918.jpg

img_0928.jpg

img_0964.jpg

img_0965.jpg

img_0966.jpg

img_0982.jpg

img_1002.jpg

img_0992.jpg 

Artikel delen:

Reageer