Zwolse naar WK Tai Chi in Taiwan

Zwolle – Een Nederlandse delegatie sporters vertrekt op vrijdag 11 oktober naar het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan. Onder hen is de Zwolse Judith van Drooge die in 2012 al een Europese titel won. Zwolle zet zich in toenemende mate als internationale sportstad op de kaart.

 

tai_chi.jpg 

 

“Daar draag ik graag op deze wijze een steentje aan bij”, aldus Van Drooge. De World Championship 2014 vindt plaats op 18 en 19 oktober in de hoofdstad Taipei. Tijdens het Martial Arts kampioenschap Tai Chi zal Judith van Drooge met trots ons land vertegenwoordigen. Op het EK in Italië van 2012 was Judith van Drooge al goed voor vijf medailles. Daarmee behoort ze tot de absolute Europese top. Hoewel de concurrentie tijdens het wereldkampioenschap moordend is, heeft Van Drooge goede hoop om ook nu met één van de gevechts- en verdedigingsvormen in de prijzen te vallen.

Van Drooge: “Het is hartverwarmend om te zien hoe al mijn studenten meeleven. Direct na het EK in 2012 begonnen zij een fund raising om te zorgen dat ik nu naar het WK in Taipei kan.” Van Drooge organiseert als dank aan haar studenten een uitwisseling tussen Taiwanese en Nederlandse sportbeoefenaars. “Er gaan nu verschillende leerlingen mee door die uitwisseling. Het biedt een mooie kans om de Chinese cultuur te leren kennen, maar ook om mij aan te moedige tijdens het toernooi natuurlijk.”

 

Aan het wereldkampioenschap in Taiwan doen meer dan 20 landen en minstens 10 duizend sporters mee. Van Drooge neemt voor de derde keer deel aan het wereldkampioenschap. In 2004 kwam zij terug met een derde plek voor Moving step Pushing Hands. Nu hoopt zij dat te overtreffen. Op 26 oktober keert de Zwolse equipe terug op Schiphol. Hopelijk met Van Drooge op de schouders vanwege weer een nieuwe plak.

 

Van Drooge runt al sind 2003 een sportschool in Zwolle. Sinds  het afgelopen jaar heeft zij een centrum naast het stadion op de Westerlaan 51, waar studenten met alle mogelijke vormen van de Chinese Martial Arts “Tai Chi Chuan” kennis kunnen maken: “Van het ontspannen Chi Kung, via de relaxte ‘vorm’ en de wat agressievere Pushing Hands of Sabel heeft Tai Chi iedereen die een beetje mindfull is wel iets te bieden”, aldus Van Drooge.

Artikel delen:

Reageer