Open Huis Modelbouwers regio Zwolle

Zwolle – In het weekend van 11 en 12 oktober staan de deuren van de Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle aan de Veemarkt weer open voor het publiek.

 

 img_6589.jpg

Foto: Mark Hellendoorn

 

De baan kreeg vorm met de bouw van het emplacement van station Zwolle voor een jubileum van de Provincie Overijssel. Nu jaren later staat het miniatuur van het Zwolse station nog altijd te schitteren op de Zwolse modelspoorbaan. Dit jaar is er op en rond het spoor een feestje, namelijk het 175 jarig bestaan van het spoor, en was het voor de vereniging een eer om in tijdens het festival in Zwolle te staan met de baan. Ook is de N-baan waar de treinen nog kleiner zijn te bewonderen, hier staat tevens een model van de Sassenpoort. Het bijzondere hieraan is dat tijdens de bouw gebruik is gemaakt van papier en karton. De H0-modelbaan maakt dit jaar plaats voor diverse demonstraties op het gebied van modelbouw, daarnaast is Martin Boogaard met een modelspoorbaan uit de DDR-tijd aanwezig. Daarnaast kunt u hier ook het begin zien van de nieuw te bouwen H0-modelbaan. Ook het station van Kampen krijgt langzaam vorm, zo zijn onlangs de gebouwen aan de IJsselkade geplaatst.

U kunt de vereniging vinden aan de Veemarkt 39 en de deur is op beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00. De entree is € 1,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Ook is de vereniging te vinden op de sociale media en zijn op Facebook te vinden onder www.facebook.com/VVMRZ en op Twitter @ModelbouwZwolle. Voor meer informatie en vragen kunt u kijken op www.vvmrz.nl.

Artikel delen:

Reageer