Bikknick, ecotainment op Wereldvoedseldag

Zwolle – Weet jij eigenlijk wat je eet? En waar het vandaan komt? Zo’n 80% van de Nederlanders heeft elke avond ‘Hollandse kost’ op zijn bord met alles behalve de Hollandse aardappel. De aardappelen die wel op ons bord liggen komen vaak uit verre landen. Graag nemen wij je op 2 oktober mee in de wondere wereld van de aardappel! Tijdens het viergangen Aardappeldiner krijg je inspirerende aardappelverhalen voorgeschoteld, is er een heuse aardappelquiz en zijn er verschillende workshops.

 

bikknick.jpg 

De Bikknick vindt op donderdag 2 oktober vanaf 17.30 uur plaats in Theater The Young Ones in Zwolle. Een avond boordevol verfrissend ecotainment ter gelegenheid van Wereldvoedseldag met in de hoofdrol de verbindende aardappel. Want wij vinden het tijd om de verhalen achter de aardappel te vertellen. Waar komen ze vandaan, hoe worden ze verbouwd en gegeten? En hoe beïnvloedt onze keuze voor de Hollandse of exotische aardappel ons wereldse voedselsysteem? Ook wethouder van duurzaamheid, Filip van As, prikt een aardappeltje mee.

"Na het diner gaan we over op de Pieperfuif met workshops zoals Creatief met Aardappel, Weet wat je eet door Spruitjes & Zo en ook Kruip in de huid van de Pieper. Tijdens de fuif ontbreekt het natuurlijk niet aan de nodige beats, gedraaid door DJ Ome Funk van Soulclap!"

 
Informatief, smakelijk en vermakelijk: een avondje verfrissend ter gelegenheid van Wereldvoedseldag, Call to Action. Be there!

 

Wat: BIKKNICK

Locatie: Theater The Young Ones

Wanneer: 2 oktober. Inloop vanaf 17.30 uur

Kosten : €10 p.p. Aanmelden via pieper@groenkapje.nl

 

Deze Call to Action is onderdeel van een reeks acties die door heel Nederland plaatsvindt van 1 t/m 15 oktober. Kijk voor meer informatie over de andere acties op www.oneworld.nl/wereldvoedseldag. De Call to Action wordt mede mogelijk gemaakt door OneWorld, FoodGuerrilla en het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel delen:

Reageer