Thorbecke SG in actie voor dance4life

Zwolle – Woensdag 1 oktober gaat op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro,  het scholenproject dance4life,  van start. Ruim 18.000 leerlingen van tachtig Nederlandse scholen doen dit jaar mee aan dance4life en komen daarmee in actie voor een wereld zonder aids. 

 

Het jaarlijkse dance4life scholenproject start woensdag 1 oktober op de Thorbecke Scholengemeenschap met een gastles van het dance4life-tourteam aan de tweedeklassers van de locatie vmbo-pro. Tijdens deze les, die wordt gegeven door een gastdocent en een jongere uit Zuid-Afrika, brengt dance4life leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap letterlijk en figuurlijk in beweging en krijgen zij informatie over de wereldwijde aidsproblematiek. Na het tourbezoek gaan de leerlingen aan de slag met lesmateriaal en zetten ze acties op waarmee ze geld inzamelen voor leeftijdsgenoten in zuidelijk Afrika. Het scholenproject wordt op 1 december -Wereld Aids Dag- afgesloten met het dance4life event 2014.

 

Edward van der Blom, coördinator dance4live op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro: “Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen maatschappelijk betrokken zijn. Door mee te doen met dit project krijgen onze leerlingen meer inzicht in en kennis van de hiv, aids problematiek in de wereld. Doormiddel van een sponsoractie en verschillende klassenacties, hopen wij na afloop van het project een mooi bedrag te kunnen storten op de dance4life rekening. Als onze leerlingen veel geld inzamelen voor dance4life mogen ze als beloning met op1 december naar een te gek dancefeest in de Heineken Music Hall in Amsterdam. dance4life heeft als uitdaging voor de leerlingen gesteld dat hoe meer geld ze ophalen, hoe meer leerlingen er naar dit feest mogen!”.

 

dance4life

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks zesduizend mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in twintig landen verspreid over vijf continenten.

 

In 2014 bestaat dance4life tien jaar. In de afgelopen tien jaar hebben al 1,6 miljoen jongeren wereldwijd voorlichting gekregen over seks, hiv en aids. dance4life wil in de komende drie jaar nog eens 1,6 miljoen jongeren voorlichten. 

Het dance4life scholenproject wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Exterion Media, SLAM!FM, Vodafone Netherlands Foundation, Bagageonline.nl, Coolcat, GOGO, MAC, Mr. Lacy, StayOkay, Walibi, WE Fashion en Xite. 

Artikel delen:

Reageer