Tweede editie TEDx Zwolle

Zwolle – In 2015 komt TEDx opnieuw naar Zwolle. En wel op woensdag 28 januari. Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit wereldberoemde evenement. Op dinsdag 30 september is de officiële kick-off voor een kennismaking met TED en met alle 18 organiserende partners. De kick-off vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit van 11.00 tot 13.00 uur.

TED staat voor Technology, Entertainment en Design. Het brengt mensen uit de hele samenleving bijeen om nieuwe ideeën te delen, elkaar te inspireren en te ontmoeten. In 2013 werd een eerste TEDxZwolle georganiseerd met onder andere André Kuipers en Thomas Rau. Destijds voor een klein publiek van 100 personen. In 2015 worden maar liefst 750 bezoekers verwacht. Het thema van TEDxZwolle 2015 is Climate, Active, Cities. (Inter)nationale sprekers, kunstenaars, muzikanten en publiek komen met nieuwe ideeën en oplossingen voor het samen bouwen aan de steden van de toekomst. Dit is niet alleen een opgave voor de overheid, maar ook voor inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

 

Climate, Active, Cities  
TEDxZwolle inspireert tot het bouwen aan duurzame steden. Een van de invalshoeken is de klimaatverandering en de effecten daarvan op onze steden. De kans op weersextremen als hitte en wateroverlast nemen toe.  In de Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie (september 2014) is afgesproken dat de bebouwde omgeving in Nederland in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig en waterrobuust is ingericht. Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat gebouwen, infrastructuur, natuur en onze gezondheid schade ondervinden van weersextremen? Hoe kun je toekomstgericht bouwen en functies slim combineren? Een andere invalshoek is de mens. Wie neemt welk initiatief om de leefomgeving mooier en gezonder te maken? En hoe komen succesvolle samenwerkingen in de stad tot stand? 

Partners TEDxZWolle
De organisaties die TEDxZwolle 2015 mogelijk maken zijn: Boerdam, Deltares, gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Zwolle, Ministerie van I&M, Natuur en Milieu Overijssel, Polymer Science Park, Rabobank IJsseldelta, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, Vitens , Waterschap Groot Salland, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei-Veluwe, Waterschap Vechtstromen en Waterschap Zuiderzeeland.

Artikel delen:

Reageer