Cor Bakker op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 12 oktober speelt pianist Cor Bakker op Cultuurschip Thor tijdens het eerste Uurtje Cultuurtje van het nieuwe seizoen. ‘s Lands bekendste pianist presenteert zich van zijn meest onbekende kant en wordt hier en daar op een tweede vleugel bijgestaan door collega-pianist Rik Elings, die Bakker zal uitdagen tot een vriendschappelijk pianoduel waarbij improvisatie de boventoon voert. Verrassend veelzijdig, virtuositeit in alle stijlen.

uc_12_oktober_cor_bakker_pr2_b.vink-21.jpg

Cor Bakker heeft geen introductie nodig. Veel mensen kennen hem als de charmante pianist en bandleider bij tv-programma’s van Paul de Leeuw en theatertours van Karin Bloemen en Brigitte Kaandorp. Daarnaast verwierf hij bekendheid met zijn eigen tv-programma "Cor & Co". Hij begeleidde nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is en was onder meer pianist van het Metropole Orkest. Op vele cd’s van nationale en internationale artiesten is hij te horen als begeleider, tevens bracht Bakker een aantal albums onder eigen naam uit.

Tijdens het eerste Uurtje Cultuurtje van het nieuwe seizoen speelt Bakker overwegend solo-repertoire. Daarnaast zal collega-pianist Rik Elings plaatsnemen achter een tweede vleugel, die speciaal voor deze gelegenheid wordt geplaatst. Zo ontstaat er een unieke setting, waarin Bakker wordt uitgedaagd om zichzelf van zijn minst bekende kant te laten horen. Geen stijl wordt geschuwd, alles mag!
Cor Bakker speelt op zondag 12 oktober om 12.00 uur en 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,-. Entreekaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer