Voorkom grensoverschrijdend gedrag

Zwolle – Je hebt het vast gevolgd op het nieuws; een hockeytrainer die in de meisjeskleedkamer filmopnames heeft gemaakt. Een voorbeeld van grensoverschrijdend gedrag. Als bestuur wil je alles in het werk stellen dit soort gedrag te voorkomen. Op woensdagavond 22 oktober organiseren Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en SportService Zwolle een bijeenkomst over dit onderwerp.

 

Vragen die aan de orde komen tijdens de bijeenkomst hebben betrekking op de verschillende verschijningsvormen van grensoverschrijdend gedrag, de maatregelen die je als bestuur kunt nemen om dit te voorkomen en hoe je zorgt dat iedereen op de hoogte is. Grensoverschrijdend gedrag heeft een enorme impact op slachtoffers én op de organisatie waar het plaatsvindt. Veel organisaties zijn zich daar wel van bewust, maar nemen veelal weinig maatregelen om misbruik te voorkomen of er adequaat mee om te gaan. Het is van belang dat de organisatie preventieve maatregelen neemt en niet ad-hoc hoeft te reageren. Tijdens de bijeenkomst staan de volgende vragen centraal: Wat zijn vormen van grensoverschrijdend gedrag? Welke maatregelen kan de organisatie nemen? Hoe zet je het onderwerp op de agenda binnen de organisatie? Hoe zorg je dat iedereen op de hoogte is van de maatregelen?

 

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden, commissieleden en coördinatoren van Zwolse vrijwilligersorganisaties die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Er is een maximum van twee deelnemers per organisatie gesteld. De bijeenkomst wordt verzorgd door Maarten Borneman van NOC*NSF.

 

De bijeenkomst ‘Voorkom grensoverschrijdend gedrag’ vindt plaats op woensdag 22 oktober 2014. De inloop van de bijeenkomst is vanaf 18.45 uur waarna de bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot +/- 22.00 uur. De locatie wordt opgenomen in de bevestigingsmail.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst. Wel brengt de organisatie 50% van de kostprijs in rekening wanneer er niet wordt voldaan aan de algemene voorwaarden. De kostprijs van de bijeenkomst ‘Voorkom grensoverschrijdend gedrag’ bedraagt 25 euro per deelnemer.

 

Vul het aanmeldingsformulier in om je aan te melden voor de bijeenkomst ‘Voorkom grensoverschrijdend gedrag’.

Artikel delen:

Reageer