Kick-off TEDx Zwolle

Zwolle – In de Nieuwe Buitensociëteit  vond dinsdagmiddag de kick-off plaats van de tweede editie van TEDx Zwolle. Op woensdag 28 januari 2015 komt TEDx weer naar Zwolle! Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit wereldberoemde evenement. Er werd nog niet prijsgegeven welke sprekers er naar Zwolle komen volgend jaar. Wel werd duidelijk dat, na een eerste bezoek aan het Deltion College waar toen o.a. astronaut André Kuipers sprak, deze tweede editie in de Nieuwe Buitensociëteit aan de Westerlaan plaats gaat vinden.

 30-09-2014_kick_off_tedx_zwolle-buitensoos.jpg

TED staat voor Technology, Entertainment en Design. Het brengt mensen uit de hele samenleving bijeen om nieuwe ideeën te delen, elkaar te inspireren en te ontmoeten. In 2013 werd een eerste TEDxZwolle georganiseerd met onder andere André Kuipers en Thomas Rau. Destijds voor een klein publiek van 100 personen. In 2015 worden maar liefst 750 bezoekers verwacht. Het thema van TEDxZwolle 2015 is Climate, Active, Cities. (Inter)nationale sprekers, kunstenaars, muzikanten en publiek komen met nieuwe ideeën en oplossingen voor het samen bouwen aan de steden van de toekomst. Dit is niet alleen een opgave voor de overheid, maar ook voor inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

tedx.jpg 

De organisaties die TEDxZwolle 2015 mogelijk maken zijn: Boerdam, Deltares, gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Zwolle, Ministerie van I&M, Natuur en Milieu Overijssel, Polymer Science Park, Rabobank IJsseldelta, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, Vitens , Waterschap Groot Salland, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei-Veluwe, Waterschap Vechtstromen en Waterschap Zuiderzeeland.

Artikel delen:

Reageer