Gemeente Zwolle spoort recordbedrag fraude op

De gemeente Zwolle heeft de afgelopen twee maanden een recordbedrag van € 155.295,– aan uitkeringsfraude opgespoord. Verschillende huisbezoeken leidden ertoe dat vier uitkeringen werden beëindigd. Nog eens vier uitkeringen zijn aangepast omdat de woonsituatie onjuist bleek. Door bestanden aan elkaar te koppelen werd een fraudebedrag van in totaal € 29.200,– achterhaald.

Een 62-jarige man maakte het wel erg bont. Bij de Sociale Recherche kwamen diverse meldingen binnen dat de Zwollenaar al geruime tijd zou werken bij een autodemontagebedijf terwijl hij daarnaast een uitkering had. Onderzoek wees uit dat de man al sinds begin 2003 werkte bij dit bedrijf. Dit had hij niet gemeld bij de Sociale Dienst. Een bedrag van ruim € 93.000,– wordt teruggevorderd. De man moet bij de rechter voorkomen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Krijgt nou die voormalige wethouder Meindersma wel of niet wachtgeld… als de gemeente de naam noemt in dat verhaal lieden met ‘recht op wachtgeld’ gaat men algauw denken dat ze inderdaad een wachtgeld ontvangt uit Zwolle . Is dit niet het geval dan geen namen noemen van rechthebbers, dit leidt tot onduidelijkheid (wél, niet…) nergens voor nodig. Margriet Meindersma is toch nog gewoon senator en regelmatig in die mooie Tr?ves-zaal aan de Hofvijver… ?

Reageer