Kick-off bij sportclub Club2Move

Zwolle – Club2Move, een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland, is een sportbuurtclub die sportactiviteiten voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar organiseert op verschillende locaties in de wijk. Een ‘alternatieve sportvereniging’ voor en door jongeren.

Jongeren krijgen de mogelijkheid om wekelijks te sporten en zelf (in samenwerking met de sportverenigingen en andere sportaanbieders) een sportplanning te maken. De inhoud van de activiteiten hangt af van de wensen van de groep. Vervolgens krijgen ze ook een rol in de promotie, organisatie en uitvoering van de activiteiten. Één van deze activiteiten is de ‘Kick Off’ van het nieuwe seizoen. Jongeren tussen de twaalf en achttien jaar kunnen in sporthal De Gerenlanden deelnemen aan drie clinics: basketbal door oud-Landstede basketballer Alex de Sa, shin kyokushinkai karate door Eddy Anthonio van Advance Sports en freerunning door freerunner Pjotr Peereboom.

Daarnaast kan er gevoetbald worden in een pannakooi. De aanwezige jongeren zullen verdeeld worden in vier groepen, waarna ze – onder muzikale begeleiding van een DJ van de Fakkelteit – elke vijftien minuten van sportactiviteit wisselen. "Bij Club2Move hebben de jongeren veel invloed op de inhoud het programma. We hopen dit jaar weer veel ‘nieuwe’ sporten uit te proberen", aldus Roger Knoops van SportService Zwolle. Lijkt het je leuk om bij de Kick Off aanwezig te zin? Meld je voor woensdag 15 oktober aan door een mail te sturen naar p.vvorstenbosch@travers.nl (maximaal 40 deelnemers) en kom op vrijdag 17 oktober van 16.15 tot 17.30 uur naar sporthal de Gerenlanden!

Artikel delen:

Reageer