Lezing over “Het wonder van Zwolle”

Zwolle – Zwolle beleeft een nieuw gouden tijdperk en is op dit moment één van de economisch sterkste steden van Nederland. Met parels als de Librije, Waanders in de Broeren en de Fundatie en nog veel meer pareltjes. Met PEC als prachtig uithangbord. Wat is het geheim van Zwolle? Zit dat in de Hanze traditie? Is het de kracht van de Moderne Devotie? De ideale ligging? Wat denkt u? Henk van Voornveld vertelt over “Het wonder van Zwolle".

https://youtu.be/6VsRa2mIpNI 

Henk van Voornveld is directeur van Zwolle Marketing en MarketingOost. Hij is een geboren Zwollenaar en is nauw betrokken bij recreatieve en marketingontwikkelingen van Zwolle. Tijdens deze lezing wordt een zoektocht gehouden naar historische en naar hedendaagse ontwikkelingen die Zwolle hebben gemaakt tot wat het is. Wat zijn de kernoorzaken? Een eenduidig antwoord is er niet, maar een belangrijk deel van het antwoord zit in de manier waarop inwoners van Zwolle al eeuwenlang samenwerken en de blik naar buiten gericht hebben. Met name de rol van de Hanze en de ontwikkelingen die samenvielen met en voortkwamen uit de Moderne Devotie zijn tot op heden herkenbaar. Herkenbaar in de mentaliteit van Zwollenaren en in de bebouwde omgeving van oud-Zwolle.

De avond wordt op 17 oktover gehouden in multifunctioneel centrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid.

Start van de avond is om 20.15 uur, de zaal is open om 20.00 uur. Entree is € 6,–.

Degenen die zich van te voren via de website aanmelden, ontvangen een gratis consumptie.

De activiteiten van Uit in Zwolle-Zuid worden mede mogelijk gemaakt  door Winkeliersvereniging Zwolle-Zuid, Inxpact Web in your hands, de woningstichtingen deltaWonen en SWZ, SIO en  gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Inderdaad. Beetje suf persbericht dit en van het (speel)filmpje word je ook niet veel wijzer. De website waar je je aan kunt melden wordt ook niet genoemd. Ik hoop niet dat dit het wonder moet voorstellen.
    Maar na een Google-tje kom ik uit op vrijdag 17 oktober.

Reageer