Duurzaam Zwolle laat zich zien

Zwolle – Vrijdag 10 oktober is het in heel Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Uiteraard doet ook Zwolle mee, want Zwolle maakt werk van duurzaamheid! Zowel inwoners als ondernemers en overheden laten op de Dag van de Duurzaamheid zien hoe zij werken aan een duurzame samenleving. Er is dan ook van alles te doen: bezoek de duurzame markt, het symposium voor duurzaam ondernemen, de Groene Salon of één van de andere activiteiten. Ervaar hoe leuk en makkelijk een duurzame levensstijl is!

Begin de dag met een bezoekje aan de duurzame markt op de Nieuwe Markt in Zwolle. Hier kunt u onder andere advies krijgen over energiebesparende maatregelen bij de Energiebus van Verbeter&Bespaar, deelt Pluktuin Schellerhoeve prachtige najaarsbloemen en zaden uit, vertelt Marjoleine Dijk over medicinale planten en kunnen kinderen kleuren en op de foto bij de grote, nieuwe trekker van Waterschap Groot Salland.

Vervolgens kunt u door naar het energieneutrale EcoNexishuis om te zien hoe apparaten en systemen in een slim netwerk samenwerken en energie optimaal gebruiken. Ervaar hoe het is om volledig uw eigen energie op te wekken en onafhankelijk te zijn van fossiele energie.

Dit kunt u combineren met een bezoek aan Doepark Nooterhof. Om half 11 en 1 uur kunt u een rondleiding krijgen en een heerlijk kopje koffie drinken in het Earthship. Echte knoflookliefhebbers kunnen hun eigen najaarsknoflook poten bij Stichting 4PK. Zij hebben een biologische proeftuin achter kaas- en zuivelboerderij de Huppe.

 

Symposium voor ondernemers

Als ondernemer kunt u naar het symposium Duurzame kracht van ondernemen bij hogeschool Windesheim. Hier vertelt oud CNV directeur Bert van Boggelen over de noodzaak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt economisch verantwoord in te zetten in bedrijven. Vervolgens gaat u in workshops aan de slag met social marketing, familiebedrijven en duurzame inzetbaarheid.

 

Groene Salon 10.10.14

Iedereen is welkom om de dag af te sluiten in de Groene Salon 10.10.14 van FRISGROEN in het Stedelijk Museum. Groenkapje, style icoon van FRISGROEN, is deze avond uw gastvrouw. In de salon kunt u luisteren naar energieke sprekers en jonge initiatieven over Nieuwe denken is maken, Sociale overwaarde versus geld, Nieuwe bestuurders & Nieuwe burgers en ambachtseconomie. Loop rustig langs de pronktafels met duurzame kunst-, mode- en leefstijlproducten. En geniet boven alles van de heerlijke biologische hapjes en drankjes en de muziek van Ome Funk van DJ collectief Soulclap.

 

Dit is nog maar een greep van alle activiteiten die er in Zwolle plaatsvinden op de Dag van de Duurzaamheid. Kijk voor het hele programma en alle locaties op www.duurzaamzwolle.nl/dvdd.

Artikel delen:

Reageer