€67.000 geïnvesteerd op Beursvloer Zwolle

Zwolle – In totaal 60 Zwolse bedrijven en 50 maatschappelijke initiatieven vonden elkaar gisteravond op Beursvloer Zwolle in poppodium Hedon. Ze maakten onderling 90 matches, die samen een waarde van 67.000 euro vertegenwoordigen.

beursvloer.jpg

Foto van Theo Smits 

Beursvloer Zwolle is een evenement voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle handel geschiedt met gesloten beurzen. Er wordt gehandeld in producten, diensten en kennis; over geld wordt niet gesproken. De ideale match is als beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Bedrijven bieden bijvoorbeeld materialen, computers, ruimtes of organisatieadvies aan. Maatschappelijke organisaties kunnen bijvoorbeeld een sportdag, workshop, optreden of hun netwerk en kennis aanbieden.

De ‘goedkoopste’ match was deelname aan een training voor 95 euro, de duurste was een licentie voor een softwareprogramma ter waarde van 12.500 euro. De totale investering die het Zwolse bedrijfsleven gisteravond op de Beursvloer deed in de maatschappij, was 67.000 euro. De matches die zijn gemaakt, worden binnen nu en twaalf maanden uitgevoerd.

De leerlingen van het Greijdanus College verzorgden het onthaal, compleet met bijzondere cakes en assistentie bij de garderobe. Zij lieten hiermee niet alleen zien wat zij in hun mars hebben, maar ook dat je als maatschappelijke organisatie prima de rol van ‘aanbieder’ op de Beursvloer kunt vervullen. De hapjes zijn gedurende de avond geserveerd door leerlingen van Landstede Event Actief.

Artikel delen:

Reageer