Berkum onderschat Sparta Enschede niet

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag Sparta Enschede en is zich er van bewust dat die ploeg zeker niet onderschat mag worden, al vallen de resultaten daar tot nu toe tegen. "Wij zullen niemand onderschatten en ook Sparta Enschede niet," verzekert Berkum-trainer Willem Brouwer. "Sparta heeft tot nu toe misschien weinig punten gepakt maar ze zijn nergens weggespeeld en het is een fysiek sterke ploeg. Daar zullen wij met onze creativiteit en snelheid oplossingen voor moeten vinden."

Sparta ontsnapte vorig seizoen pas in de nacompetitie aan degradatie en begon na de zomerstop ook niet echt lekker aan de nieuwe jaargang. De ploeg van trainer Peter Schulte haalde tot nu toe maar één puntje uit vier wedstrijden en is daarmee hekkensluiter in de 1e Klasse D. Bij twee van de drie verloren partijen bedroeg het verschil in de einduitslag echter maar één doelpunt. Het probleem voor de Tukkers lijkt tot nu toe in de voorhoede te liggen, want met slechts drie goals is Sparta op dit moment de minst scorende ploeg in deze klasse. Vorige week verloor Sparta Enschede in eigen huis met 0-1 van DETO Twenterand, dat daardoor samen met Berkum koploper bleef in de oostelijke eerste klasse. DETO strafte al binnen 10 minuten geklungel in de Sparta-defensie af, maar was niet in staat om verder uit te lopen. De Enschedeërs kregen in de eerste helft en ook na rust zelfs kansen om gelijk te komen, maar eerst joeg spits Daan Akkerman de bal vlak voor het doel uit de draai langs en kort voor tijd schoot Danny Reinders uit kansrijke positie over. Hoewel beide ploegen na afloop stellig van mening waren dat zij de winst hadden verdiend, een fenomeen dat wel vaker te zien is in de voetbalwereld, nam DETO door de gemiste kansen van Sparta de punten mee naar huis.

Berkum heeft tot nu toe alle vier competitiewedstrijden gewonnen en liet, na een wat mindere vertoning tegen KHC, vorige week bij DOS ’37 een prima partij zien. De Zwollenaren gingen met een 1-1 stand de rust in maar namen, net als in de vorige duels, duidelijk afstand in de tweede helft. Uiteindelijk werd het 1-4 voor Berkum, dat mede daardoor een beter doelsaldo heeft dan medekoploper DETO. "We hebben bij DOS ’37 weer een stap vooruit gezet wat betreft het vertoonde spel. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar we willen die goede lijn met goed spel doortrekken, zeker voor eigen publiek," kondigt Berkum-coach Brouwer aan. De wedstrijd Berkum-Sparta Enschede op sportpark De Vegtlust in Zwolle begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen.

Artikel delen:

Reageer