Controle op brom-/snorfietsers en fietsers

Zwolle – Bij gerichte verkeerscontrole op brom- / snorfietsbestuurders en fietsers in de stad zijn woensdag 1 oktober ruim 70 bekeuringen uitgeschreven. 11 bestuurders reden op brom- snorfietsen met een te hoog vermogen. Zij zullen hun tweewieler opnieuw ter keuring moeten aanbieden bij de Rijksdienst Wegverkeer. Ze mogen niet meer op deze brom- of snorfietsen rijden. Voor één snorfietsbestuurder was het de derde keer dat hij werd bekeurd waarop zijn snorfiets inbeslaggenomen werd. Mogelijk volgt vernietiging daarvan.

31 brom- en snorfietsbestuurders reden te snel; aan vier voertuigen werden technische gebreken vastgesteld (remmen, banden). Eén bromfietser droeg geen helm. 26 fietsers werden bekeurd omdat zijn geen of ondeugdelijke verlichting voerden. Hen werd ter plekke een gratis lampje verstrekt, waardoor zij hun weg na reparatie konden vervolgen. Dit gebaar werd ondanks de bekeuring wèl gewaardeerd. En passant werden vier automobilisten bekeurd omdat zij ongeoorloofd telefoneerden; geen gordel droegen of geen geldig rijbewijs bezaten. Er werd o.a. gecontroleerd op de Nieuwe Veerallee, de van Wevelinkhovenstraat en de IJsselallee.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. hoe laat was dat dan? 26 fietsers bekeurd vanwege ondeugdelijk licht. ik neem aan dat ik wel overdag met kapotte verlichting mag fietsen?!

 2. @sam96: Hoe blond ben jij?
  @sb: Ik vind het nog al gevaarlijk als fietsers in het donker zonder licht fietsen, zeker als het regent en/of ze ook nog eens donkere kleding aan hebben. Ik wil door zulk laks gedrag liever geen fietser omver rijden omdat ze niet te zien zijn. Laat die onbenullige fietsers zich daar maar eens bewust van worden, s.v.p. Hoeven ze ook niet te liggen janken als ze in de kreukels liggen.
  Van mij mogen ze daar nog veel vaker op controleren!

 3. Slim achterlicht moet fietsen leuker en veiliger maken.

  Studenten van de Hogeschool Windesheim hebben een slim achterlicht voor op de fiets ontwikkeld. Het zit vol sensoren, doet dienst als remlicht, dievenverschrikker en helpt je om je fiets in een overvolle fietsenstalling terug te vinden.

  Het slimme achterlicht ?? dat ze de naam 8Rlicht hebben gegeven ?? is eigenlijk een led-matrix-display. Het achterlicht geeft natuurlijk licht, maar er kunnen ook afbeeldingen en teksten op verschijnen. Het achterlicht communiceert middels een app met je mobiel en beschikt over verschillende functies die onder meer de veiligheid op de fiets moeten vergroten.

  Lees meer op Scientias.nl

Reageer