Taxatie van oude boeken in St. Michaelskerk

Zwolle – Zaterdag 18 oktober van 13.00 – 16.00 uur opent de Grote of St. Michaelskerk, Grote Markt 18 in Zwolle haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

arie_molendijk_taxeert_boeken.jpg 

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1200 taxatiedagen op zijn naam staan.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar.

Taxatie 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Plaats: Zwolle, Grote of St. Michaelskerk, Grote Markt 18. Tel. 038 4212512.
Datum en tijd: Zaterdag 18 oktober van 13.00 – 16.00 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. Tel 010 4667164 of 06 51950097 info@molendijkboeken.nl  (niet voor taxaties)

Artikel delen:

Reageer