Classic Car Sensation Zwolle afgelast

Zwolle – Vanwege de tijdelijke opvang van maximaal 400 vluchtelingen op dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de gemeente Zwolle, kan het voor 18 en 19 oktober geplande klassiekerevenement Classic Car Sensation Zwolle in de IJsselhallen Zwolle helaas niet doorgaan.

oldtimerbeurs_ijsselhallen.jpg

De noodopvang voor vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Somalië vindt plaats in één van de twee hallen waar Classic Car Sensation zou plaatsvinden. Vervangende ruimte binnen het IJsselhallencomplex was op de genoemde data niet beschikbaar, en gesprekken over het aanbieden van alternatieve accommodatie die zowel voor wat betreft de geplande totale vloeroppervlakte van 10.000 vierkante meter als qua ambiance aan de oorspronkelijke opzet van het auto- en lifestylefestijn zou voldoen, hadden niet het gewenste resultaat. Daarom is besloten, Classic Car Sensation Zwolle geen doorgang te laten vinden.

Libéma droeg diverse oplossingen en alternatieven aan. Desondanks zag Mondial Media toch te weinig mogelijkheden om het evenement “qua ruimte en beleving” op volwaardige wijze te laten draaien.

Vestigingsmanager Toni Denneboom van IJsselhallen Zwolle vertelt: “Vanuit IJsselhallen Zwolle doen we er alles aan om de noodopvang in goede banen te leiden. Wij hebben onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door welwillend te reageren op het dringende verzoek van het Zwolse gemeentebestuur en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. De vluchtelingenopvang hoeft andere evenementen niet in de weg te staan. De opvang neemt qua ruimte slechts een beperkt gedeelte van het bij IJsselhallen Zwolle beschikbare aantal van maar liefst 20.000 vierkante meter in beslag. Logistiek en organisatorisch gezien wordt alles zo op elkaar afgestemd dat de losstaande activiteiten elkaar niet in de weg zitten. Helaas zijn we er met co-producent Mondial Media wat Classic Car Sensation Zwolle betreft niet uitgekomen. Andere in de komende maanden geplande evenementen gaan wel gewoon door.”

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Daarom weg met die allochtone tsunami in ons land,
  weg met het risico volk dat gaat stelen en beroven.
  osn land is VOL en vol=vol laten we stoppen met
  die allochtonen een handje boven t hoofd te houden

  Dit is puur landverraad! een ander verrijken ten koste
  van eigen welvaart en economie met het geld van de burgers
  die eronder komen te lijden.

  Kortom het linkse pvda en vvd hufter kabinet.
  stem in 2015 op PVV en wij maken schoon schip  Maak melding

 2. Zullen we iedereen die niet fatsoenlijk Nederlands kan schrijven er dan ook maar uit gooien, Richard PVV?

  Ik hoop dat je één van de vluchtelingen eens persoonlijk mag spreken. Ik denk dat dat je beeld behoorlijk kan veranderen. Misschien moet je om het laagdrempelig te houden eens opzoeken wat een vluchteling, allochtoon en asielzoeker precies is. Daar zijn namelijk heel verschillende definities voor. Wist je trouwens dat onze zeer gewaardeerde Ryan Thomas ook een allochtoon is? Die steelt geloof ik niet, sterker, die brengt ons Zwollenaren veel moois. Vertrouw eens niet op je onderbuik, maar verdiep je eens ergens in. Er gaat een wereld voor je open.

  Het is vervelend voor die autobeurs, maar ik denk dat de prioriteiten in het grote geheel goed liggen. Jammer dat de organisatie geen alternatief kon regelen.


  Maak melding

 3. @Wilbert:
  Wat voor geweldigs heeft deze door jou aangehaalde Ryan Thomas dan wel niet gedaan?
  Ik heb nog nooit van hem gehoord en lees toch elke dag de krant etc.


  Maak melding

 4. Pfff, wat een reactie van sommige “mensen”. Zullen we ze anders ook een gele ster laten dragen? Kunnen we gelijk zien als er iemand in de buurt is……….
  Ik schrik echt van de intollerantie van een aantal mensen hier die lekker poppulistisch opmerkingen maken om hun eigen tekortkomingen af te kunnen schuiven.


  Maak melding

 5. @manon: waarom wegkijken en niet inhoudelijk reageren? Meer dan tien reacties en exact NUL die de visie van Richard inhoudelijk benaderen. Alleen maar wegkijken, chargeren (gele sterren) of over taalfouten beginnen. Je zou haast gaan denken dat er in Richard’s betoog een kern van waarheid zit…


  Maak melding

 6. Oke, Marc, ik wilde mij niet laten verleiden om ook maar enigszins serieus te reageren, maar je hebt me getriggerd:

  1. In Nederland is er wellicht best een issue met criminele bendes uit het oostblok. Dáár moet je tegen optreden en, zoals ik in eerdere reacties elders op de site aangegeven heb, hard straffen. Maar daarmee zijn niet alle oostblokkers crimineel.

  2. Door de hele IS problematiek, ligt de Islam ook onder vuur. Dat de islamatische landen stuk voor stuk IS óók veroordelen, daar willen populisten niets van weten, past namelijk niet in hun discrimenerende wereldje. Wel is het de schuld van alle allochtonen. Ook hier geldt dat uitwassen aangepakt moeten worden, maar de meerderheid hier gewoon prettig leeft in nederland én dat de meeste probleemgroepen gewoon nederlanders zijn.

  3. Politieke vluchtelingen (waar het in dit topic overgaat), hebben helemaal niets met criminaliteit te maken. Deze mensen VLUCHTEN en komen niet voor hun plezier naar Nederland. Deze mensen vrezen voor hun leven, daar kunnen wij ons geen voorstelling van maken. De enige bedreiging die wij kennen is dat we nog maar twee keer op vakantie kunnen in plaats van drie keer en dat is allemaal de schuld van de allochtonen. Volgens mij is dat juist de schuld van de blanke nederlander die alleen maar meer geld wil “verdienen” over de rug van anderen. Helaas hoor ik de populisten daar nooit over.

  Kortom, oorzaken aanpakken, maar niet stigmatiseren.


  Maak melding

 7. Passant, je benoemt geen oorzaken maar gevolgen. En daar gaat het mis. Zolang je beweert dat de meeste probleemgoepen ‘gewoon nederlanders ‘zijn bewijs je dat jouw wensdenken allergisch is voor de realiteit. Ja, met een gekunstelde definitie van ‘Nederlanders’ is dat waar, maar als je naar culturele en etnische aspecten kijkt zie je dat deze groepen een wel erg ruime meerderheod van onze gevangenissen bevolken. Net als Oost-europeanen: jammer voor de goeien, maar als je ze er allemaal uitgooit ben je ook direct van die bendes af. En dan mis je die goeien ook niet echt, daar hebben we het per slot van rekening heel lang zonder kunnen doen. Verder ben ik het met je eens: niet elke vluchteling is crimineel en dan is een tijdelijk verblijf prima. Onder voorwaarde van niet-crimineel gedrag, als dat te lastig is alsnog exit.
  Kortom: maak zaken niet nodeloos gecomliceerd, kijk naar feiten en pak problemen aan.


  Maak melding

 8. Nou de bezichting verliep spoedig en goed, zaken beklonken op terras in Hattem, waar bootje ook lag. Nu heerlijk op Molencate, vogeltjes fluiten, bier is koud mooie vrouw naast me hmmm heerlijk


  Maak melding

Reageer