IJsbeelden Festival verdwijnt uit binnenstad

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle, de grote trekpleister voor Winter in Zwolle, zal het komend winterseizoen niet te vinden zijn op het Rodetorenplein. Het evenement, dat de vorige editie nog 95.000 bezoekers trok, verhuist naar een locatie achter het NS-station aan de Hanzelaan.

 

ijsbeelden_zwolle.jpg 

 

Het IJsbeelden Festival kan op de nieuwe locatie verder doorgroeien. Dat was, mede door een nieuwe fietsenstalling op het Rodetorenplein, op de huidige locatie niet meer mogelijk. Tijdens deze editie draait alles om opzienbarende voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Denk bijvoorbeeld aan een zinkende Titanic, een Formule-I wagen of de Batmobiel. Het IJsbeelden Festival is voor bezoekers geopend van 6 december 2014 tot en met 25 januari 2015. Deze ‘World in Motion’ is te bezichtigen in een grote NS-loods bij het Station Zwolle, ideaal voor mensen die met de trein willen komen.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Had ik al gezien in de vergunningaanvraag.
  Vindt het een rare plek, gaat ze bezoekers kosten denk ik, en de wisselwerking met de stad is compleet weg (als die intentie er nog was)

 2. Ben ik nog niet zo zeker van @Jacob, gros van de bezoekers komt van buiten de stad, beter kun je er niet komen met bus en trein en ook voldoende parkeerruimte.

  Ik heb er zin aan 😀

 3. Gemiste kans!! Moet je altijd maar door willen groeien? Je kan ook tevreden zijn met wat je hebt, daast past ook wel bij Zwolle. Jammer ook voor de Zwolse horeca, een grote aderlating dit.

 4. En nu niet schrikken als iemand van de organisatie binnenkort een leuke opdracht bij de NS krijgt. Novon bijvoorbeeld, die de treinen schoon mag gaan maken. Deze ondernemers laten de stad Zwolle zo mooi zitten!!

 5. Horeca zit ook achter het station. Een kwalitaria geloof ik en een lunchroom. Ook de Primera zal dan goede zaken doen.
  En met de bussen aan de achterzijde van het station over een paar jaar is dit wel een logische vervolgstap vind ik

 6. Het was de eerste keer bij het wezenlandenpark . Daar had het moeten blijven. En dan om het jaar.
  Als je het 1 keer gezien hebt ben je er ook wel klaar mee.
  En dat het zo’n succes is heeft meer met de opbrengst te maken dan de kwaliteit.
  Ik kan iedereen van 8 tot 80 aanraden het in de winter zelf eens te proberen. Na 1 dag maak je de mooiste sculpturen.

 7. Inderdaad een gemiste kans voor de gehele horeca en andere winkeliers [detailhandel] 95.000 bezoekers brengen natuurlijk her en der geld in het laatje. Dat wordt nu beperkt alleen rond het station. Gemeente zal wel andere plannen hebben of er zijn natuurlijk ambtenaren die zichzelf verrij…………>:(>:(

 8. Ben het eens met de opmerkingen dat het een gemis is voor de binnenstad en het de winkeliers en horeca aan inkomsten zal schelen.
  Ik kan de organisatie echter ook geen ongelijk geven nu door het creëren van een fietsenstalling naast de Belgische Keizer, er geen plek meer is voor de extra publiekstrekkers als de ijsbaan en het reuzenrad. Een nieuwe plek is dan een logische beslissing.

 9. Het zal ook eens gezellig worden in de binnenstad
  dit soort evenementen hoort in de kerst en nieuwjaars periode in de binnen stad samen met een kerstmarkt .
  maar nee zal de gemeente wel te veel geld kosten .

 10. Kinne, het staat toch duidelijk vermeld dat het Rodetorenplein te klein is geworden! Laten we blij zijn dat ze een alternatief met groeipotentie hebben gevonden

 11. De horeca is helemaal niets gegund, zeker niet met die belachelijke prijzen die men tegenwoordig hanteert. Als de horeca lijdt onder de huidige precaire economische situatie in Nederland, dan komt dat voornamelijk omdat ze zichzelf in de voet hebben geschoten door dergelijke ridicule prijzen te hanteren.

 12. Beetje jammer, maak je als gemeente een nieuw evenementen plein, ga je er een fietsenstalling neer pletten zodat iiig dit evenement al moet afhaken. Maar goed, nu kunnen wel weer gewoon de vrachtwagens van de markt parkeren!!!>:(

 13. Ik vond het hele gebeuren met hekken en kille witte tenten helemaal geen gezelligheid uitstralen. Zet er een leuke ijsbaan neer in die periode.

 14. Eens Fredje, ziet er idd niet gezellig uit. Een leuke ijsbaan kun je overigens ook in Westenholte vinden. Met de Westenholtense Horeca die voorziet in koek en zopie. 😉

 15. Iedereen heeft het over gemiste kansen horeca laat ze dan mee sponsoren dan hebben ze ook inbreng, bedenk wel dat dit festival is gered door 4 Zwolse ondernemers.

 16. Een regelrechte aderlating. Nu profiteert alleen de NS, op/rondom het station is alles in handen van Servex een NS onderneming. Iedereen zal na de show meteen weer in de auto/trein stappen naar huis. Dit is een een tweetje tussen de gemeente Zwolle en NS. Maar goed, nu hebben de ambtenaartjes in het stadskantoor weer eens iets anders te zien als ze naar buiten kijken.

 17. Dan moet het maar net koud genoeg zijn om te schaatsen in Westenholte. Die is vorig jaar geen 1 dag open geweest. Hopelijk hebben we deze winter meer schaatsmomenten.

 18. Blijkbaar is het meeste reageerders niet te doen om die ijsbeelden zelf maar meer om wat het een handjevol (horeca)ondernemers al of niet oplevert, dan wel het kapstokje om de verveling in de donkere dagen te doorbreken en in de stad ergens een drankje te doen. Dat laatste kan natuurlijk ook zonder een ongezellig plein volgepropt met witte tenten. En wat die ijsbaan betreft, ondernemers, sla de handen ineen en regel zoiets op het Grote Kerkplein, veel gezelliger als dat grote gure kale Rodetorenplein.

 19. Denk je nou echt dat die laatste optie niet bekeken is en er zal vast wel reden zijn om het daar niet te laten plaatsvinden.

  En dat gemopper over horeca er is zeer goede horeca aanwezig in de lounge 8)

 20. Ik keek hier eerst ook even van op…. Maar…. Als je dan even doordenkt, dan is dit best een logische beslissing. Dit geeft juist een enorme impuls aan de bezoekersaantallen denk ik. Mooi centraal gelegen bij het station. Vergeet niet dat het festival ook terugverdient moet worden door enerzijds sponsoren en anderzijds door de betalende bezoekers. Daarover lees ik hier niets. Zij komen in beginsel niet voor de horeca, maar voor de ijssculpturen. En mensen die naar het festival komen van buiten de stad, pakken op het station zo de bus naar het centrum, of doen dat te voet, als ze er een dagje Zwolle van maken. Zo groot is Zwolle qua afstanden nou ook weer niet. In andere steden zijn musea ook niet allemaal in het winkelgebied om maar eens wat te noemen. En aangezien de NS elk jaar stunt met treinkaartjes voor een dagje Zwolle voor weinig, komt dat echt wel goed.

Reageer