Zwolse dominees doen boekje open

Zwolle – Dominees doen dit seizoen een boekje open. Diverse predikanten van de Protestantse Gemeente Zwolle vertellen welke boeken voor hen speciale betekenis hebben. Studentenpredikant Bert Koetsier opent de reeks op woensdag 8 oktober in de Oosterkerk aan de Turfmarkt met zijn nieuwe boek ‘Beeldend Bijbellezen’. Iedereen is van harte welkom.

Deze maand gaat Koetsier met emeritaat. Hij was 28 jaar studentenpredikant in Zwolle. Het boek dat nu van hem uitkomt heeft als ondertitel: ‘Gesprekken met studenten beeldende kunst over geloof als verbeelding’. Over zijn nieuwe boek zegt Koetsier: “Als je naar Bijbelverhalen als beelden kijkt en vraagt wat je nu eigenlijk ziet, ga je er andere dingen in zien dan je er tot nu toe in zag. Het is meer open en minder dwingend dan dat je zegt dat je al weet wat het verhaal betekent. Je komt met elkaar in gesprek. En dat is toch wat we willen?” De andere bijeenkomsten in het kader van ‘Een boekje open doen’ zijn op 12 november (Andries den Besten), 10 december (Nelleke Eygenraam), 14 januari (Jacob Mulderij), 11 februari (Edward van ’t Slot), 11 maart (Nelleke Beimers en Margo Jonker) en 8 april (Ruilof van Putten).

Het volledige programma van de lezingenreeks ‘Een boekje open doen’ staat op ophttp://www.oosterkerk.nl/activiteiten/documents/Eenboekjeopendoen.pdf.

Artikel delen:

Reageer