24-uursrace fietskoeriers doet Zwolle aan

Een uitputtende race van zo’n 400 km voor fietskoeriers: op 29 september aanstaande zal de 4e editie van de 24-uursrace plaatsvinden. Deze race wordt georganiseerd door de Dutch Messengers Association. Fietskoeriers uit binnen- en buitenland zullen binnen 24 uur per racefiets, mountainbike of zelfs baanfiets door heel Nederland fietsen. Dit jaar is de start om 12 uur in Amsterdam. Daarna moeten de koeriers achtereenvolgens naar Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De finish zal in Zeeland zijn, waar de eerste koeriers pas na middernacht aan zullen komen. In Zwolle zullen de eerste koeriers rond half 4 ’s middags aankomen.

In totaal moeten de koeriers zo’n 400 kilometer afleggen. Tijdens de race moeten ze zelf hun route bepalen, zoals ze tijdens het dagelijkse werk in de stad ook doen. Niet alleen zullen ze te maken krijgen met pijnlijke benen, vermoeidheid en zadelpijn, ook de weersomstandigheden en andere omstandigheden bepalen hoe groot de uitdaging zal zijn. De koeriers zullen de strijd met zichzelf en de elementen aan moeten gaan.

Vorig jaar bleken de fietskoeriers van Cycloon het best bestand tegen alle ontberingen onderweg. Van de 10 koeriers die meededen eindigden er zeven in de top tien! De plaatsen één tot en met vier werden allemaal bezet door de koeriers van Cycloon. En dat in een deelnemersveld van 60 koeriers!

Dit jaar gaan de koeriers van Cycloon hun vorig jaar opgebouwde reputatie opnieuw proberen waar te maken. Maar de concurrentie zal er alles aan doen om een nieuwe vernedering te voorkomen. Het zal dus weer een spannende en uitputtende race worden!

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Even rekenen hoor: 400 gedeeld door 24 is ongeveer 17 km/h rijden in die tijd… Tja, ik doe het hen niet na, maar aangezien zij als het goed is elke dag veel fietsen, kan dat toch ‘makkelijk’?
  Laatst was Parijs-Brest-Parijs een lange route waarvoor één van de criteria ook al 400 km was binnen 24 uur…

  Een voorbeeld-link van een artikel over die tocht:
  PBP

  Dat zijn pas de afstanden 😉


  Maak melding

Reageer