Meedoen met Natuurwerkdag in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 1 november 2014 is het weer landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Landschap Overijssel ondersteunt de ruim 30 locaties waar meer dan 1500 mensen hun handen uit de mouwen kunnen steken om het landschap een opknapbeurt te geven. Potentiële locatieleiders en enthousiaste deelnemers kijken voor meer informatie of direct aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Knoestige knotbomen, oude boomgaarden, karakteristieke landgoederen, gezellige buurttuinen of groene schoolpleinen. Ze hebben allemaal wel eens behoefte aan een opknapbeurt. Landschap Overijssel is op zoek naar eigenaren of vrijwilligersgroepen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het beheer van hun locatie. En waarom dan niet tijdens de Natuurwerkdag? Natuurlijk wordt voor de nodige ondersteuning gezorgd. Zo kan Landschap Overijssel goed gereedschap leveren en zorgen voor promotiematerialen voor het werven van deelnemers. Neem voor meer informatie contact op met Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk, telefoon 0529 – 408406 of mail erik.dekruif@landschapoverijssel.nl.

Tijdens deze veertiende Natuurwerkdag kunnen kinderen vanaf acht jaar en volwassenen op diverse locaties aan de slag. Op de website staat een overzicht van alle locaties verspreid over heel Nederland. Van poelen schoonmaken tot bomen knotten, van fruitbomen snoeien tot grienden afzetten, het kan allemaal! Per locatie is plek voor een beperkt aantal deelnemers. Aanmelden is nodig om voldoende gereedschap en soep te kunnen aanbieden. Volg het laatste nieuws over de Natuurwerkdag en andere activiteiten van Landschap Overijssel ook op www.facebook.com/landschapoverijssel.

Artikel delen:

Reageer