Najaarscursus rond Geert Groote

Zwolle – De Stichting Thomas a Kempis organiseert dit jaar weer een najaarscursus. Op drie donderdagavonden staan vrienden van Geert Groote centraal.

Allereerst Jan van Ruusbroeck op 16 oktober. Op 30 oktober staat Florens Radewijns centraal, tenslotte staat 13 november in het teken van Johan Cele. De avonden beginnen om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Het Historisch Centrum Overijssel aan de Wevelinkhovenstraat verleent voor deze cursus haar gastvrijheid. De entree is per avond vijf euro, een ieder die de drie avonden bezoekt kan de derde avond gratis naar binnen. De drie vrienden van Geert Groote, Jan Ruusbroeck, Florens Radewijns en Johan Cele hebben een sterke invloed uitgeoefend op Geert Groote en de Moderne Devotie. Van Ruusbroeck heeft Geert vooral de mystieke kant van het geloof ontdekt, de intieme omgang met de Allerhoogste. Florens Radewijns was de spil in de organisatie van de beginperiode van de Moderne Devotie en Johan Cele heeft samen met Geert Groote grote sociale en onderwijshervormingen doorgevoerd in Zwolle en Deventer.

Sprekers: De sprekers sluiten daarbij aan. Ds.Kick Bras is thuis in de wereld van de mystiek en in de wereld van Jan Ruusbroeck.

Dr. Clemens Hogenstijn, de Deventer stadshistoricus en kenner van de Moderne Devotie, zal vooral de belangrijke positie van Florens Radewijns belichten. Tenslotte zullen diaken en leraar Michael Buijkx, en schrijver en leraar Mink de Vries stil staan bij Johan Cele, een veelzijdig man in geestelijk, sociaal en onderwijs opzicht. De invloed van deze vrienden van Geert Groote is in onze huidige samenleving nog steeds terug te vinden. De Stichting Thomas a Kempis nodigt u van harte uit voor een nadere kennismaking met deze bijzondere vrienden van Geert Groote.

Voor meer info : Mink de Vries-06-28987955/Henk Tacken,06-51618907.

Artikel delen:

Reageer