Mannenkoor Staphorst zingt voor Dorcas

Zwolle – Vrijdagavond gaf het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van dirigent Peter Bos, een benefietconcert in de Jeruzalemkerk in Zwolle. Het orgel werd bespeeld door Henk van Putten. Verdere muzikale medewerking werd verleend door het duo Concertante, bestaande uit Jan Willem Docter, piano en Jantine de Waard, dwarsfluit. Ook was er een samenzang. Er kwamen veel belangstellenden op het bijzondere concert af.

 3_okt_2014-62-2.jpg

Met dit optreden sponsort het koor een project van hulporganisatie Dorcas onder de allerarmsten in Moldavië. Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs worden 154 projecten in 17 landen structureel ondersteund. Ook bij noodsituaties komt Dorcas in actie, zoals momenteel in Syrië en Zuid-Soedan. Dorcas helpt mensen in nood en diepe armoede ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Op deze avond werd ook een presentatie verzorgd over het werk van Dorcas. De volledige opbrengst van de collecte was voor hulp aan de allerarmsten in Moldavië.

 3_okt_2014-73-2.jpg

 3_okt_2014-86-2.jpg

3_okt_2014-66-2.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Uitnodiging!
  De werkgroep van het Nederlands bijbelgenootschap Staphorst – Rouveen organiseert op 27 okt as weer de jaarlijkse bijbelquiz.
  Plaats de Vijverhove op de Lichtmis ,aanvang 19.45 uur.
  Wij zouden het fijn vinden dat ook een aantal leden van uw koor mee zouden doen. Komt u ook?
  Hartelijk welkom, namens de werkgroep NBG,
  Klaas Brando j

Reageer