Travers zoekt buurtbemiddelaars

Het team van buurtbemiddeling Zwolle zoekt versterking met enkele vrijwilligers. Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen en culturen? En wilt u stadsgenoten helpen bij het vinden van oplossingen voor onderlinge problemen? Dan is dit misschien iets voor u. Elke vrijwilliger van Buurtbemiddeling krijgt eerst een basistraining en gaat de eerste tijd samen met een ervaren vrijwilliger aan de slag. De vaardigheden en ervaringen die buurtbemiddelaars opdoen zijn ook op andere terreinen heel bruikbaar, bijvoorbeeld op het werk, in het gezin of bij ander vrijwilligerswerk.

De buurtbemiddelaars werken in tweetallen. De bemiddelaars leggen het contact tussen de buren en brengen hen (weer) in gesprek met elkaar. De buurtbemiddelaars nodigen beide buren uit om zelf oplossingen te bedenken en afspraken te maken waar ze allebei tevreden over zijn. De buurtbemiddelaars geven geen adviezen en leggen geen oplossingen op. Ze kiezen geen partij. Beide buren zijn voor de buurtbemiddelaars even belangrijk.

Voor nadere informatie en kennismaking kunt u contact opnemen met coördinator Buurtbemiddeling Marianne Grooten, telefoon 4216050. Meer informatie op www.travers.nl onder ‘volwassenen’.

Artikel delen:

Reageer