All that jazz: Bart Lust

Zwolle – Vrijdag 10 oktober is Bart Lust (trombonist) te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Laverend tussen swing en latin vaart elke compositie van Bart Lust zijn eigen koers. Na een concert van Bart Lust neem je de swing en energie mee naar huis!

 

Bart Lust studeerde aan het Hilversums Conservatorium jazztrombone bij Bart van Lier, waar hij cum laude afstudeerde. Lust kreeg in New York les van Steve Turre, Slide Hampton, Jimmy Knepper, Conrad Herwig en Ed Neumeister. Tijdens zijn verblijf in New York werd hij uitgenodigd om aan de University of Miami in de Concert Jazz Band te spelen om daarbij het Masters Program te volgen. Dit resulteerde  in een tweejarig verblijf in Miami, waar hij lessen volgde bij trombonist Dante Luciani en bij compositiedocent Ron Miller. In deze periode werd de basis gelegd voor de huidige High Energy Modal Jazz-sound, die bij de concerten en op de cd´s van het Bart Lust Quintet te beluisteren is.

Bart Lust is trombonist bij New Cool Collective Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Holland Big Ban. Daarnaast is hij ook als componist en bandleider actief op de Nederlandse en Belgische jazzpodia. Van het Bart Lust Quintet verschenen drie cd’s:Don’t Touch the Bell, Circuits en Make Me An Offer.

 

All that jazz

De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel All that jazz begeleiden jonge Zwolse jazzmusici een gastsolist. De Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

 

All that jazz met Bart Lust start vrijdag 10 oktober om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. De entree bedraagt 8 euro of 7 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl

 

Artikel delen:

Reageer