Uitbreiding fietsroute door Zwolle Zuid

De fietsroute ‘Op en rond de IJssel’ is nu uitgebreid en opnieuw uitgegeven. De basisroute – voor een groot deel door Buurtschap IJsselzone en deels door Gemeente Hattem – is behouden gebleven. Fietsers kunnen de route, die gaat door een oase van rust en ruimte, echter nu uitbreiden met een optionele lus van 6 km door Zwolle Zuid.

De ondernemers in Buurtschap IJsselzone werken samen om het plattelandsgebied tussen Zwolle en de IJssel groen en blauw te houden en het nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De bestaande route van 27 km gaat in het hoogseizoen via de veerverbinding Het Kleine Veer. Tijdens het winterseizoen fietst men 33 km op de teller. De route loopt dan via de IJsselbrug. De route is nu echter uitgebreid met een extra gedeelte door Zwolle Zuid. Hierin staat de afwatering via de Steenwetering centraal.

‘Op en rond de IJssel’ is een initiatief van Buurtschap IJsselzone en is tot stand gekomen i.s.m. de Regio VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal. De extra fietslus is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van gemeente Zwolle en Wijkenvereniging Zwolle Zuid. De route is verkrijgbaar voor € 1,95 bij VVV-Zwolle, Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat en bij de diverse ondernemers die aan de route liggen. De fietsroute is eveneens verkrijgbaar bij TIP (Toer. Informatiepunt) aan de  Kerkhofstraat in Hattem. Het routeboekje is te bestellen via www.vvvzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer