Open Huis 100-jarige Rode Kruis Zwolle

Zwolle – Het Rode Kruis afdeling Zwolle heeft op 21 augustus 2014 de mooie leeftijd van 100 jaar bereikt. Om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan staan er een aantal feestelijke gelegenheden op de planning.

open_huis_rode_kruis_zwolle-3.jpg
 

Op 4 oktober konden de Zwollenaren die eens wat meer wil weten van het Rode Kruis Zwolle een kijkje komen nemen in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 te Zwolle. Er waren leuke activiteiten waaronder drie EHBO demonstraties met inzet van alle beschikbare middelen: o.a. Rode Kruisbus, het nieuwe Bike Team en allerlei andere zaken. Verder maakten de bezoekers deze dag kennis met alle activiteiten waar de 150 vrijwilligers van de afdeling zich dagelijks voor inzetten.

open_huis_rode_kruis_zwolle-4.jpg  

open_huis_rode_kruis_zwolle-2.jpg 

open_huis_rode_kruis_zwolle-5.jpg 

In bijna alle wijken van de gemeente Zwolle is er wel een Rode Kruis activiteit. Variërend van wandelprojecten, activiteiten in verzorgingshuizen tot een jeugdkamp voor kansarme jongeren.

Dagje uit: Meevaren met de bekende ‘ J. Henry Dunant’
Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober a.s. vindt er een dagvaart plaats op het hotelschip de ‘J. Henry Dunant’. Iedereen is uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. Neem dus uw familieleden, kennissen, vrienden en buren mee om op deze – na de Batavia – meest bekende boot van Nederland te varen.

Op zaterdag 11 oktober vaart het schip van de Brug in Kampen om 13.00 uur naar Zwolle. Het schip komt aan in Zwolle rond de klok van 15.30 uur bij de Margriethaven of Scaniahaven. Op zondag 12 oktober vertrekt de ‘J. Henry Dunant’ om 12.30 uur vanaf de Margriethaven of Scaniahaven naar Kampen en zal daar rond 15.00 uur weer aanmeren. Per tocht betaalt u slechts €7,50 inclusief een kopje koffie met iets lekkers erbij. 

Naast bovenstaande feestelijke dagen organiseert het Rode Kruis Zwolle een besloten feestavond voor alle 150 vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun inzet worden zij op 11 oktober in het zonnetje gezet op de ‘J. Henry Dunant’.

Geïnteresseerd?

Mocht u zin hebben in een dagje uit geef u dan snel op voor de bootvaart! U kunt een mailtje sturen naar jubileum@rodekruiszwolle.nl waarin u uw naam en adres, telefoonnummer en e-mailadres vermeldt. Bellen met het secretariaat kan ook op 038-4525862 (maandag hele dag en donderdag tot 12.30 uur). Na uw aanmelding ontvangt u begin oktober per post uw toegangskaart(en) voor de jubileumvaarten. 

open_huis_rode_kruis_zwolle-1.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Scania negeert vakbonds-aanbod (dat de aangekondigde 24-uurs staking per 4 september niet doorgaat). Scania weigert namelijk een protocol te ondertekenen. De voorwaarden gaan Scania veel te ver.
  Er dreigt ook nog een 48-uurs staking op 18 en 21 september.
  Er wordt nu, ook nog eens een topproductie gedraaid.
  Elk uur staken is dus nogal duur.

  vrijdag 26 juni 2015

  De productie van Scania in Zwolle ligt vanaf nu vier uur lang stil. Medewerkers hebben vanaf het middaguur het werk neergelegd uit protest over de mislukte onderhandelingen over een nieuwe cao in de metaalsecto

  Om dezelfde reden ook al 4 uur stil gelegen. Wist RTVoost

Reageer