VV Berkum blijft aan kop na ruime zege

Zwolle – VV Berkum heeft thuis met 5-1 gewonnen van de onmachtige hekkensluiter Sparta Enschede, in een duel dat eigenlijk al in de eerste helft werd beslist.

berkum_-_sparta_enschede-1.jpg 

“We begonnen heel goed, maar als het 3-0 is bij rust ga je automatisch wat minder spelen, dat is logisch. Maar we hebben een goede teamprestatie geleverd, je ziet ook dat het team nog steeds beter aan het worden is,” constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Maar na vijf wedstrijden moet je niet naast je schoenen gaan lopen, we moeten nog afrekenen met een aantal goede ploegen.” Zijn collega Peter Schulte van Sparta stelde vast dat het een teleurstellende middag was geworden voor zijn ploeg. “Berkum was een maatje te groot voor ons. Het ging in de eerste minuut al mis en dat mogen we ons zelf aanrekenen,” vond de Twentse oefenmeester.

 berkum_-_sparta_enschede-6.jpg

berkum_-_sparta_enschede-10.jpg

berkum_-_sparta_enschede-9.jpg

Chris v.d. Meulen scoort de 5-0

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Overdonderend
Berkum startte overdonderend want al na 55 seconden was het 1-0 voor de thuisclub. Verdediger Dirk Muis leverde een pass op maat af op rechtsback Jason Huisman die de diepte in sprintte. Uit de afgemeten voorzet zorgde Youp Kok al direct voor de wel heel snelle voorsprong. Een kwartiertje later liepen de Zwollenaren verder uit toen Jaouad Akloud de bal goed vrij maakte en Chris van der Meulen aanspeelde, die het karwei uitstekend afmaakte: 2-0.

Berkum bleef veruit de dominante ploeg tegen een Sparta Enschede, dat te weinig tempo kon maken en af en toe zoek werd gespeeld. Na ruim een half uur stond de Twentse verdediging collectief te pitten bij een snel genomen vrije trap. Via Chris van der Meulen ging de bal naar Kok, die de 3-0 achter de kansloze doelman Ken Berends werkte. Sparta gaf in de eerste helft bijzonder weinig weerwerk, want verder dan een paar halve kansjes voor Max Kuipers en Tom Cornelisse kwamen de Tukkers niet.

Pal na rust leek dat direct anders te worden na een poedel bij een terugspeelbal maar de uitblinkende Dirk Muis haalde de bal van de Zwolse doellijn. Even later liep Berkum verder uit na een lange haal van Jordi Lemmens, die Chris van der Meulen op het doel af stuurde. De Zwolse spits was keeper Berends te slim af en scoorde de 4-0. Sparta legde zich ondanks die ruime achterstand echter nog niet bij de feiten neer en kwam beter in het spel, terwijl de thuisclub wat gas terug leek te nemen.

Topscorer
Toch vergrootte Berkum de voorsprong kort voor het slot, nadat doelman Berends zijn ploeg nog een aantal keren voor een korfbaluitslag had behoed. Youp Kok pikte de bal goed op, speelde Chris van der Meulen aan en de Zwolse topschutter bracht met zijn derde treffer van de middag de 5-0 voor Berkum op het scorebord. In de laatste minuut deed Sparta toch wat terug. Een harde knal van Daan Akkerman werd uit de bovenhoek geranseld door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, maar uit de daarop volgende corner wist Akkerman de eer voor Sparta te redden: 5-1.

Door deze ruime en verdiende zege blijft Berkum samen met DETO Twenterand aan kop in de 1e Klasse D, waarbij de Zwollenaren wel een beter doelsaldo hebben.

Berkum-Sparta Enschede, 4 oktober 2014
Eindstand: 5-1 (3-0)

Doelpunten: 1. Youp Kok (1-0), 16. Chris van der Meulen (2-0), 36. Youp Kok (3-0), 54. Chris van der Meulen (4-0), 86. Chris van der Meulen (5-0), 90. Daan Akkerman (5-1)
Gele kaarten: Jason Huisman (Berkum), Ferdi Kozoc (Sparta Enschede)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Marc van der Meulen (46. Frank Hoolsema), Ruud Wellenberg, Sander Bolt (63. Jasper van der Stouw), Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (63. Ricardo Kuijer), Youp Kok 

Opstelling Sparta Enschede: Ken Berends, Maarten Siemerink, Tim Jongman, Tom Cornelisse, Erik Wassens (46. Jafeth Tanate), Daan Akkerman, Dwayne Berfelo (46. Bjorn Bekkers), Tim Tönis, Niek van der Veen, Ferdi Kocoz, Max Kuipers (61. Danny Reinders).

Door : Th. Kölker 

berkum_-_sparta_enschede-2.jpg

berkum_-_sparta_enschede-3.jpg

berkum_-_sparta_enschede-4.jpg

berkum_-_sparta_enschede-5.jpg

berkum_-_sparta_enschede-8.jpg

berkum_-_sparta_enschede-7.jpg 

Artikel delen:

Reageer