VV WVF legt het ook af tegen Staphorst

Zwolle – Zaterdagmiddag stond de thuiswestrijd van VV WVF tegen Staphorst op het programma. Een onbekende tegenstander in competitieverband maar wel uit toernooien in Oosterwolde. Scheidsrechter was de heer  de Wit uit Groningen en een talrijk publiek stond langs de lijn.

wvf-staphorst-5.jpg  

Reeds in de eerste minuut werd een schot van de gasten van richting veranderd en Mike te Wiele stond aan de grond genageld toen de bal door de lat gekeerd werd!  WVF trachtte tot aanvallen te komen en het waren Richard Bouwmeester en Rob Meijerink die in het eerste kwartier hun doelpogingen zagen stranden. Net toen de thuissupporters meenden dat het vanmiddag wel redelijk leek te staan kwam er twee tegenvallers in korte tijd. Eerst een misverstand tussen Elroy en Bas waarna de bal voor de voeten van Brakke kwam die verwoestend uithaalde 0-1. 3 minuten daarna een lange voorzet van Tip die slecht werd verwerkt en de opstuitende bal door Mijnheer in het doel werd gekopt 0-2.

wvf-staphorst-6.jpg

wvf-staphorst-1.jpg

wvf-staphorst-3.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

WVF was van slag en kwam amper aan voetballen toe. Heel simpel was het in de 25e minuut Kuurman die slim voor de man kwam en zijn inzet tot doelpunt zag gekroond 0-3! Daarna was het Mike die prima redde op enkele inzetten. Toch was de koek nog niet op want in de 39e minuut bracht een corner de bal op het hoofd van Koster die daar wel raad mee  wist en de 0-4 aantekende.

Na rust een situatie waarbij de gasten appelleerden voor vermeend hands. Staphorst bleek vlotter te blijven combineren met de geruststellende tussenstand. In de 58e minuut was het Ozhan kardag die werd bereikt met een lange bal maar hij werd onderuit gehaald. Geen strafschop en in feite een smetje op de verder goed leidende de Wit. WVF probeerde de stand een beter aanzien te geven bleef vechten. Onder andere een schuiver van Jeroen van Brummen bracht gevaar.

Ook Staphorst bleef bij vlagen gevaarlijk en  Mike moest enkele malen redden. Na opnieuw overtredingen op Ozhan en Lennart Bril wees de scheidsrechter dan toch naar de stip. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Ozhan 1-4. Kort daarna schoot Dion Reijnen hard in maar zijn schot werd helaas geraakt door Kristian Bril. Hij was kort daarvoor gekomen voor Richard Bouwmeester, die nog naar zijn echte vorm zoekt.  Muhittin Yükselen en Jorben Nieuwenhuis kwamen nog voor Elroy Modderman en Bas Bouwhuis. Het bracht echter geen verdere ommekeer in de wedstrijd. Kort voor het einde liet Mike zich gaan met een slaande beweging, na een onderonsje met ter Avest en moest het veld verlaten. Jeroen van Brummen was daarna stand in op doel voor de resterende minuten.

Opnieuw een wedstrijd waarin bleek dat op dit nivo de opperste concentratie wordt gevraagd en persoonlijke foutjes meedogenloos worden afgestraft. Volgende week naar ACV Assen ook zeker lastig en spelend voor het linker rijtje. Mogelijk liggen er kansen op een verrassing? 

Karakteristieken:

Scheidsrechter : de Wit
gele kaarten:  WVF: geen         

Staphorst :   R. de Jong,  R. Pomstra      

Rode kaart :     WVF:    Mike te Wiele

Toeschouwers: 750

scoreverloop:  16. Brakke 0-1,  19  Mijnheer  0-2,  25. Kuurman 0-3,  39. Koster  0-4   70. Kardag 1-4 (penalty)

Opstellingen:
WVF: Mike te Wiele, Robert Jan Stals, Dion Reijnen, Sybren Poppen, Elroy Modderman (Jorben Nieuwenhuis),  Rob Meijerink, Richard Bouwmeester (Kristian Bril), Bas Bouwhuis (Muhittin Yükselen), Lennart Bril, Jeroen van Brummen, Ozhan Kardag 

Staphorst: Oosterhof, Koster, Talen, de Jong, Pomstra, Kuurman, Mijnheer (Nooi), Brakke, ter Avest, Tip (Kin), Schra.

Door B. Kamerman 

wvf-staphorst-2.jpg

wvf-staphorst-4.jpg

Artikel delen:

Reageer