Landstede Volleybal start seizoen goed met winst

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdagavond een goede start van het nieuwe volleybalseizoen beleefd. De kersverse winnaar van de Supercup won in het eigen Sportcentrum met 3-0 van Skylift/SSS uit Barneveld. De setstanden waren: 25-16, 25-17 en 25-21. Komende woensdag speelt de formatie van Redbad Strikwerda weer thuis, dan wordt om 19.30 uur het duel tegen Inter Rijswijk gespeeld.

landstede-87.jpg 

Trainer/coach Redbad Strikwerda begon met de volgende zeven namen aan de wedstrijd, Stijn Held, Jake Wiens, Fabian Dossett, Tom van den Boogaard, Willem-Maarten Heins, Dennis Borst en libero Frits van Gestel. In de beginfase neemt Landstede direct het initiatief (3-0). Daarna wordt het door een goede redding van libero Van Gestel en een tip-in van Heins 4-0. De services van Tom van den Boogaard zijn moeilijk te verdedigen, want door onder andere twee aces wordt het al snel 7-0. Pas dan komt er een einde aan zijn serviceserie. Door een keiharde score van Wiens komt het scorebord op 12-3 te staan en vraagt SSS-coach Albert Christina zijn tweede time-out aan. SSS komt nog iets dichterbij (15-9), maar kan niet voorkomen dat Landstede daarna simpel uitloopt.

landstede-74.jpg 

landstede-22.jpg

landstede-66.jpg

Via Leres verder meer foto’s… 

landstede-7.jpg 

Door een drie-mans blok van Heins, Wiens en Dossett wordt het 20-13. Even later zorgt een blok van Stijn Held en Dennis Borst voor het eerste setpoint (24-15). Het eerste setpoint wordt nog niet verzilverd, maar de ploeg krijgt het tweede setpoint cadeau. Een foutieve service van SSS betekent 25-16.

Ook in de tweede set begint Landstede Volleybal goed aan de set. Het wordt 7-3 door een redding van Heins die over het net vliegt en binnen de lijnen op de grond komt. Landstede loopt daarna vrij gemakkelijk uit naar een 12-5 voorsprong en inmiddels heeft Albert Christina al een time-out gehad met zijn ploeg. Ook de time-out kon niet voor een ommekeer zorgen bij SSS, want een goede service van diagonaal Willem-Maarten Heins zorgt voor de 17-11 tussenstand. Een ace van diezelfde Heins zorgt even later voor de 19-11 op het scorebord. De serviceserie van de diagonaal blijft voortduren, want een blok van Held en Borst zorgt ervoor dat hij nog een keer mag serveren. De tegenstander uit Barneveld probeert nog wel dichterbij de Zwollenaren te komen, maar kan ook in de tweede set geen vuist maken. Uiteindelijk wordt het 25-17 in het voordeel van de Zwollenaren.

In de derde set begint Strikwerda met Wouter ter Maat, Frank Lubberts, Wessel Blom en Sándor van Straten in de ploeg. Uiteindelijk zal ook Steven Eertman nog binnen de lijnen komen en zo speelde de hele selectie deze wedstrijd. De ploeg uit Barneveld begint iets sterker aan de derde set en komt op een 8-9 voorsprong. Daarna is het Wouter ter Maat die de voorsprong weer terug brengt aan Zwolse-zijde (11-9). Time-out SSS. Een simpele score voor Blom zorgt daarna voor de 12-9 tussenstand. Even later is het een blok van Fabian Dossett dat zorgt voor de 19-13 voorsprong. Skylift/SSS kruipt daarna nog wel dichterbij de Zwollenaren (22-20), maar kan niet voorkomen dat de set uiteindelijk met 25-21 naar de Zwollenaren gaat. Het tweede set- en matchpoint werd binnengeslagen door Sándor van Straten!

Aanstaande woensdag moet het team van Strikwerda alweer aantreden in de Nationale competitie. In deze doordeweekse wedstrijd is nieuwkomer Inter Rijswijk de tegenstander. Wederom speelt de ploeg uit Zwolle thuis in het eigen Landstede Sportcentrum. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Door: Damian Scholten 

landstede-30.jpg  

landstede-33.jpg 

landstede-79.jpg

landstede-89.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer