Be Quick verslikt zich bijna in ASC

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag een minimale overwinning behaald tegen ASC. De thuisploeg verzuimde om voortijdig afstand te nemen van de opponent en moest daar in blessuretijd nog bijna voor boeten.

Sander Aarten en Michel Klink verschijnen op zaterdagmiddag niet aan de aftrap vanwege "niet fit". Daardoor zien we om half drie Talha Özen en Mark Meijer tussen de krijtlijnen staan. Beide spelers doen het goed de laatste weken en misstaan niet in de basiself. Mark Meijer, vorige week nog doeltreffend tegen v.v. Dieren, krijgt in de 4e minuut al dé kans om de wedstrijd open te breken. Een slimme steekpass van Bas Buimer zet hem alleen voor de keeper, maar de afwerking is gebrekkig.

In het vervolg van de eerste helft heeft Be Quick wel het betere van het spel, maar toch zien de toeschouwers dat de ploeg nog niet in kampioensvorm verkeert. Er gaat te veel mis om de tegenstander al op de knieën te dwingen. De Dalfsenaren echter doen weinig meer dan ‘tegenhouden’ en hopen op die ene gelukkige counter. In de 36e minuut komt Be Quick voor de tweede keer dicht bij een doelpunt. Na een goede actie van Frank van der Burg kan Aron Tempelman de bal net niet voorbij doelman Roeberts werken.
Vlak voor de rust lijkt ASC toch nog een keer door te breken, maar Dennis Horstman grijpt goed in als Matthijs van Gelder gevaarlijk dreigt te worden. Net na de rust kruipt ASC wat meer uit de schulp. Thomas Wieringa staat zijn mannetje bij een actie van Joren Drost en het thuispubliek ziet na een uur voetbal dat een schot van Matthijs van Gelder maar net naast het doel gaat van Wibo van Dijk. Een minuut later kan Be Quick zelf de score openen, maar Aron Tempelman mist een dubbele mogelijkheid.
Bij Be Quick gaat het in het laatste kwart van de wedstrijd echter steeds beter lopen. Een vrije trap van Talha Özen wordt in de 64e minuut nog overgetikt. Maar vijf minuten later komt Be Quick wel tot scoren als Özen Mark Meijer diep stuurt. Die omspeelt vervolgens de keeper en zet de 1-0 op het scorebord. Be Quick gaat in de slotfase nog op jacht naar de 2-0. Vooral Talha Özen krijgt in de 80e minuut dé mogelijkheid om de wedstrijd beslissen, maar hij schuift een voorzet van Mark Meijer net naast het doel. In de blessuretijd krijgt ASC uiteindelijk nog twee keer de mogelijkheid om een punt mee te nemen uit Zwolle, maar Wibo van Dijk blijkt niet te passeren. Be Quick komt hier echt met de schrik vrij.
De drie punten blijven in Zwolle. Doordoor heeft Be Quick nu dertien punten uit vijf wedstrijden verzameld. De ploeg scoorde dertien keer, wat redelijk is voor een team dat bovenin wil meedoen. Met twee tegendoelpunten doet de verdediging het vooralsnog heel goed. Het verlies van doelman René Oosterhof wordt voorlopig prima opgevangen door doelman Wibo van Dijk en de andere verdedigers.
Koploper RDC wist met 7-1 van SVI te winnen. Daardoor blijft Be Quick tweede. SVI zal de volgende tegenstander zijn van Be Quick. De wedstrijd op sportpark De Siggels in Ittersum begint volgende week om 15.00 uur. Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Talha Özen, Frank van der Burg, Aron Tempelman (75. Kevin Westerbeek) en Mark Meijer.

Artikel delen:

Reageer