Landstede Basketbal trapt seizoen af met winst

Zwolle – De lange mannen van Landstede Bssketbal zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. In Zwolle werd met 75-65 gewonnen van Den Helder Kings.

De competitie is weer begonnen: oud- Zwollenaar Sergio de Randamie ontbreekt bij de gasten vanwege een kuitblessure. Aan Zwolse kant ontbreekt J.T. Tiller vanwege een schorsing na zijn dubbele opzettelijke fout vorig seizoen in Leiden. Patrick Hilliman opent de score namens Den Helder waarna de Zwolse ploeg, in de vorm van nieuwkomer Joe Burton, het stokje overneemt. Met een steal, assist, rebound en score pakt de Indiaanse Amerikaan namens Landstede de leiding. De Kings spelen het kwart goed mee maar in het slot schieten Lenno Witteveen en Ewout Kloos met scherp en pakt Landstede de leiding na tien minuten met de stand 23-15.

In het tweede kwart komt het antwoord van Creek die opent met een driepunter. Diezelfde Creek is verantwoordelijk voor de comeback van de Kings wanneer hij na vier minuten met zijn derde driepunter van het kwart zijn team langszij schiet 25-26. Het lijkt puntjes wisselen te worden in dit kwart waar de heren van de Kings de kansen krijgen. Patrick Hilliman heeft moeite met Burton en pakt twee fouten op rij in de rebound en gaat naar de kant met drie fouten. In de slotfase weten Quincy Treffers en Creek de gasten toch op een kleine voorsprong te zetten 31-35.

Ook de tweede helft gaat Creek verder met het tentoonstellen van zijn talenten en schiet weer van ver raak. Aan Zwolse zijde is het Leon Williams die samen met Burton zijn team terugbrengt tot 38-38. Valentijn Lietmeijer mag de thuisploeg vervolgens op voorsprong schieten, via Burton bouwen ze de score uit als hij met een assist Lietmeijer in staat stelt de driepunter raak te schieten. Toch komen de gasten weer langszij, dit keer zijn het Jamal Smith en Branden Frazier die hun team op sleeptouw nemen. Tyson Hinz en Grant Gibbs melden zich nu ook. Gibbs wordt bediend door Hinz die vervolgens zelf met twee scores zijn team op voorsprong zet. In de slotfase duikt Creek weer op en trekt de score weer gelijk: 52-52.

Het laatste kwart pakt Landstede via Williams en Gibbs direct weer een kleine voorsprong en staat de verdediging als een huis. De zwakte van Den Helder ligt meteen bloot: Creek speelt alle 40 minuten en is onzichtbaar in het laatste kwart waar het Zwolse collectief de voorsprong uit mag breiden. Frazier doet nog wat terug met vijf punten maar moet na een ongelukkige botsing met Kenrick Zondervan het veld verlaten. Landstede geeft in het slot van de wedstrijd de winst niet meer uit handen en begint de competitie met winst 75-65.

Door Daud Bwefar

BasketBuzz.nl 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer