Nieuw: voetbal voor autistische jongeren

Zwolle – Voetbalvereniging Dieze West en stichting Empower starten op woensdag 15 oktober 2014 met voetbal voor jongeren met een autisme spectrum stoornis in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar.

 

voetbal1.jpg

Foto: Pedro Sluiter 

 

VV Dieze West stelt al haar faciliteiten ter beschikking en stichting Empower zet een team van acht begeleiders in, die enerzijds geschoold zijn om met jongeren met autisme te werken en anderzijds gediplomeerd voetbaltrainer zijn. Jongeren die aan het project mee willen doen hoeven geen lid van de VV Dieze West te worden en kunnen later in stromen bij een voetbal vereniging bij hun in de buurt.  Voor beide organiserende partijen wordt met het voetbalproject een lang gekoesterde droom in vervulling gebracht.

 

Voetbalvereniging Dieze West

VV Dieze West is opgericht op 11 november 1982. Het eerste elftal is vorig jaar onder leiding van trainer Marcel Boudesteyn naar de zondag eerste klasse gepromoveerd en speelt op sportpark Het Hoge Laar. De voetbalvereniging is de laatste jaren veelal in het nieuws door de fantastische sportieve successen en groei. Zo is het laatste jaar de vereniging gegroeid naar 150 leden met een daarbij een jeugdafdeling. Voorzitter Lucien van Peer en secretaris Hinneman Slof, van de gezellige club aan de rand van Holtenbroek, hebben echter ook al geruime tijd de ambitie om op maatschappelijk vlak nog meer voor de regionale samenleving te doen.

 

Stichting Empower

Stichting Empower zet mensen met een autisme spectrum stoornis en hun begeleiders in hun kracht, vandaar de Engelse vertaling hiervan “Empower” Stichting Empower heeft als doel om het perspectief en de kwaliteit van leven van mensen met een autisme spectrum stoornis en de mensen in hun omgeving te vergroten. Daarbij worden onder andere sporten, bewegen en een gezonde levensstijl gebruikt als begeleidingsmiddel. De ondersteuning van stichting Empower is gevarieerd en wordt op maat aangeboden. Daarom zet de stichting maar liefst acht gediplomeerde begeleiders in ter ondersteuning van het voetbalproject.

Voor wie

Over het algemeen is het voor kinderen met autisme moeilijker om binnen een regulier team te functioneren. Daarnaast is het zo dat ze uiteindelijk wel willen voetballen bij een team in hun eigen wijk of buurt met de kinderen waar ze normaal ook mee spelen. Daarom hebben VV Dieze West en stichting Empower ook als doel gesteld dat ze de deelnemers aan het project willen voorbereiden om straks in een regulier team in hun eigen wijk te kunnen laten spelen. Beide organisaties houden er echter ook rekening mee dat straks de veilige plek aan Het Hoge Laar ook blijvend kan zijn voor sommige jongeren. Ze horen niet thuis bij het gehandicapten voetbal, maar in het reguliere voetbal passen zij ook niet, de groepen zijn voor hen te groot en zijn er teveel prikkels aanwezig. Hiermee zijn zij overvraagd. De deelnemers worden verdeeld in twee groepen, een groep van 7-11/12 jaar en en een groep van 12/13-16 jaar.

 

Inschrijven.
De inschrijving voor het voetbalproject is gestart en er hebben zich al 8 jongeren aangemeld. Wil je ook meedoen? Er is nog voldoende plaats voor deelname. Meld je aan via info@stichtingempower.nl

Neem voor meer informatie contact op met Lex Koelmans of Johan Eshuis of kijk op de website www.stichtingempower.nl

Artikel delen:

Reageer