Dcafé praat over leegstand in de binnenstad

Zwolle – Op dinsdagavond 14 oktober 2014 organiseert D66 Zwolle om 20.00 uur een Dcafé in ‘t Proeflokaal. Iedereen kan tijdens een Dcafé meepraten over thema’s die belangrijk zijn voor Zwolle. Er komen deskundigen en betrokkenen aan het woord en aansluitend is er ruimte voor debat.

Doel is om Zwollenaren in contact te brengen en te betrekken bij belangrijke zaken die in hun stad spelen. Ook niet leden zijn meer dan welkom. Op 14 oktober staat het Dcafé in het teken van leegstand in de binnenstad van Zwolle. Tijdens deze avond zijn we vooral benieuwd hoe leegstand van winkels en kantoren tegen kan worden gegaan en welke antwoord ondernemers in de ‘echte’ wereld hebben op bijvoorbeeld toenemend online shoppen. Ook vragen we vastgoedspecialisten en andere direct betrokkenen om hun visie op leegstand in de binnenstad.

 

Aan de hand van stellingen en vragen van aanwezigen gaan we hier dieper op in met:

  • Andrea Veld (Camelot team Zwolle)
  • Hans-Hugo Smit (Platform 31)

Waar & hoe:

  • Gratis entree (consumpties op eigen kosten).
  • Elke tweede dinsdag van de maand.
  • Locatie: ‘t Proeflokaal  (Blijmarkt 3)
  • Alle belangstellenden zijn welkom.

Vooruitblik:

Hoe bewerkstellig je burgerparticipatie? Deze vraag staat centraal in het Dcafé van 11 november 2014. Namen van sprekers en meer informatie volgen!   

Het Dcafé staat gepland op elke tweede dinsdag van de maand. Meer informatie is te vinden op www.d66zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Minder eenheidsworst in de binnenstad en lagere parkeertarieven zal bezoek zeker toenemen. Waarom houdt bv gemeente zwolle bedrijven tegen als bv burgerking, kfc enz? Wel 3 mcdonalsen in zwolle. Eenheidsworst. In diezerstraat barst het van dames kleding winkels en juweliers zaken. Daarom gaan veel mensen niet of naar andere steden. En verplaats zaterdag markt naar anders plek zodat ook op zaterdag gezellig is op melkmarkt. Is allemaal zo simpel

  2. Wie al het verkeer afsluit richting binnenstad, zal er ook weinig bezoekers voor terug krijgen.

    Er is nog weinig gezelligheid in de stad.

Reageer