Prijzen voor Deltion studenten bij EuroSkills

Zwolle – Aart Juffer uit Elspeet heeft het brons weten te bemachtigen in de vakrichting Tegelzetten op EuroSkills, het EK voor beroepen. De 21-jarige student Tegelzetten van het Deltion College scoorde boven de gemiddelde norm van 500 punten. Student Grafisch Ontwerpen Leroy Lippets uit Zutphen scoorde ook boven deze norm. Beide heren ontvingen daarom een medaille voor excellent vakmanschap.

 

leroy.jpg 

Foto: Kaleb Louhenapessy student opleiding Fotografie Deltion College

 

De EuroSkills vonden van 1 t/m 5 oktober plaats in het Franse Lille. In totaal gingen 32 Nederlandse mbo-studenten, waaronder 6 studenten van het Deltion College, de uitdaging aan om Europees Kampioen in hun vakrichting te worden. De wedstrijdopdracht van Aart bestond uit het tegelen van een vloer en twee wanden. Op één wand moest de Eiffeltoren komen en op de andere de Kathedraal van Lille. Leroy moest een huisstijl voor een macarons merk maken, bestaande uit o.a. een logo, visitekaartje, briefpapier en een brochure.

De deelname van Aart aan de EuroSkills werd mede mogelijk gemaakt door Bouwend Nederland. Bouwend Nederland behartigt de belangen van 4500 kleine, middelgrote en grote bouw- en infrabedrijven. Samen met diverse ROC’s en vakmensen hebben ze vier jongeren de unieke kans geboden om hun vakmanschap op Europees niveau te tonen. Meer informatie: www.bouwendnederland.nl

 

Met hun overwinning hebben Aart en Leroy medailles en een plek op de Walk of Fame van het Deltion College in de wacht gesleept. De Walk of Fame is de sterrenboulevard van het Deltion, waarin Deltion talenten voor altijd worden vastgelegd. Meer informatie: www.deltion.nl/walkoffame

 

De Stichting Skills Netherlands coördineerde de deelname van het Nederlands team aan de EuroSkills 2014. Het Nederlands team heeft 9 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles in de wacht gesleept. Alle resultaten zijn te vinden op www.euroskills-team.nl.

Artikel delen:

Reageer