Meestergitaristen spelen op Gitaarfestival Zwolle

Zwolle – Tijdens het Internationaal Gitaarfestival van 16 tot en met 19 oktober aanstaande zijn er twee concerten door jonge internationale meestergitaristen. De concerten zijn dit jaar in de sfeervolle Waalse Kerk.

Het openingsconcert van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle op vrijdag 17 oktober zal een concert zijn dat u niet wilt missen! Sanel Redzic, een van de meest virtuoze gitaristen van de jonge generatie, zal zorgen voor een muzikale beleving om nooit te vergeten. Deze jonge gitaarvirtuoos uit Bosnië Herzegovina, geboren in 1988, heeft zich ontpopt als een van de meest veelbelovende talenten en is een belangrijke speler op het internationale podium. Sanel speelt een veelzijdig programma met muziek uit alle tijden en windstreken. Zijn muzikale expressie en virtuositeit worden terecht geroemd door het internationale publiek en critici.

Sanel Redzic 
Vrijdag 17 oktober 2014 
Waalse Kerk, Schoutenstraat 4 

Aanvang 20:15 

Op 30 maart 2013 speelde Sanel met groot succes zijn Nederlandse debuut in het Concertgebouw van Amsterdam. Sanel Redzic groeide op ten tijde van de Bosnische oorlog. Geen ideale omstandigheid om uren per dag gitaar te spelen, maar dat is wel wat deze jonge gitarist deed. Het bleef niet onopgemerkt en met een speciaal opgericht fonds werd een concertgitaar voor hem aangeschaft. Sanel begon aan internationale concoursen mee te doen en zette die in sneltreinvaart op zijn naam. Inmiddels staat hij bekend om zijn uiterst virtuoze en tegelijk zo uitzonderlijk doorleefde spel, zijn uitdagende programma’s en zijn eigenzinnige repertoirekeuze. 

Otto Tolonen
Zaterdag 18 oktober 2014 
Waalse Kerk, Schoutenstraat 4 
Aanvang 20:15
Zaterdag 18 oktober 2014 is een datum om alvast in uw agenda vrij te houden. De zeer succesvolle gitarist Otto Tolonen kan het publiek als geen ander meenemen in een muzikale reis door zijn geboorteland Finland. De werken van Finse componisten liggen Tolonen na aan het hart en hij voert de composities van zijn landgenoten uit met een ongekende muzikale diepgang, zoals we kunnen horen op zijn tweede soloalbum Finnish Guitar Music. Het publiek kan met Tolonen rekenen op een verrassende en meeslepende avond vol muzikale hoogtepunten.

Voorafgaand aan het festivalweekend, op donderdag 16 oktober, geeft Otto Tollonen van 10:00 tot 15:00 masterclasses die voor het publiek vrij toegankelijk zijn! Enkele dagen voor die datum zal het schema op de site van het festival te vinden zijn.

Mocht u meer informatie wensen, dan geven wij die natuurlijk graag! Zie daarvoor onderstaande gegevens. 
Voor het programmaoverzicht, kaartreservering en inschrijving voor het ensembleweekend: 
www.guitarfestivalzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer