Hitchcock Touch Tour in Fraterhuis

Zwolle – De Hitchcock Touch Tour doet dit najaar het Fraterhuis aan. Dertig jaar na de dood van de legendarische Alfred Hitchcock vertoont het Zwolse filmtheater vijf van zijn beste werken. Op 10 (om 16.00 uur), 12 (20.00) en 13 oktober (16.30) is ‘Psycho’ te zien.

Marion Crane (Janet Leigh) besluit haar saaie leven te ontvluchten. Ze steelt geld van haar baas en rijdt naar haar vriend, maar komt tijdens een storm in het Bates Motel terecht. De rustige manager Norman (Anthony Perkins) lijkt op het eerste gezicht een aardige gastheer, maar die schijn blijkt al snel te bedriegen.

Het meesterwerk van Hitchcock stamt uit 1960, maar is nooit verbeterd. De sterke regie, de duistere setting en het ijzersterke acteerwerk maken van ‘Psycho’ één van de grootste thrillers uit de filmgeschiedenis. Iedereen kent de fameuze douchescene.

‘Psycho’ is op 10, 12 en 13 oktober te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Artikel delen:

Reageer