Muziektheater voor Zwolse senioren

Zwolle – Het Kameroperahuis, ArtEZ en Driezorg slaan de handen ineen om senioren uit Zwolle te verrassen met muziektheater. Onder de noemer ‘Concert des Levens’ krijgen senioren uit vier locaties van Driezorg een mini-opera, gebaseerd op bijzondere momenten uit hun eigen muzikale herinneringen. Daarnaast worden er openbare mini-concerten door studenten van het ArtEZ Conservatorium en optredens van wijkkoren georganiseerd.

Het project start in de week van 13 oktober a.s. Op dinsdag 14 oktober om 10.00 uur wordt er op de locaties Berkumstede/De Wissel, Fermate en De Kievitsbloem een gezamenlijke start gegeven van het project, middels een openbaar mini-concert door studenten van ArtEZ. Aanmelden hiervoor is niet nodig. In diezelfde week gaan studenten klassieke muziek en studenten muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium en zangers, acteurs en andere medewerkers van het Kameroperahuis met de mini-opera’s aan de slag.

Tot slot wordt er op de vier locaties een wijk-koor gestart, dat een paar keer repeteert voor een openbaar optreden op vrijdag 17 oktober. Deze koren staan onder leiding van studenten koordirectie. Iedereen kan meezingen: bewoners en medewerkers maar ook buurtbewoners of andere Zwollenaren. Het programma is te vinden op www.kameroperahuis.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Micha Baksteen, hoofd Welzijn Driezorg, tel. 038-4536711 of e-mail m.baksteen@driezorg.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer