Echtpaar Hollander-Verburgt 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Hollander-Verburgt waren maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar een keramieken schaaltje van kunstenaar Jan Kamphuis gevuld met bonbons.

06-10-2014_echtpaar_hollander-verburgt_65jr_getrouwd-_nw_haven_01.jpg

De heer Wim (Willem) Hollander is geboren op 30 maart 1925 te Spoolde, Zwollerkerspel en mevrouw Aleida Maria Hollander Verburgt op 19 augustus 1926 geboren te Zwolle. In de oorlogsjaren hebben ze elkaar leren kennen bij het Spoolderbergje. In de sneeuw gingen ze samen met de slee van het bergje af, een van de jongens moest beneden blijven staan wachten met de hoeden van de meisjes, en de andere meisjes gingen met de jongens mee naar boven en dan met de slee naar beneden, waar veel om gelachen werd. Daarna werd mevrouw Hollander voor op de stang van de fiets naar huis gebracht. Binnen het huwelijk zijn 4 kinderen geboren, zijn er 9 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

06-10-2014_echtpaar_hollander-verburgt_65jr_getrouwd-_nw_haven_02.jpg

Mevrouw Hollander heeft voor en tijdens haar huwelijk in de huishouding gewerkt. De heer Hollander is op 14 jarige leeftijd begonnen bij de firma L. de Leeuw in de Diezerstraat als muziekinstrumentmaker. Daarna bij de firma Ansing en in die tijd moest hij in dienst. Eind 1946 tot eind 1947 is hij in Indonesië geweest als muzikant bij de Prins Bernhard Kapel (met de bok kees). Ze hebben 540 concerten gegeven in de hele Archipel voor de Nederlandse en Indonesische strijdkrachten en Burgers. Achteraf was het een prachtige tijd. Eenmaal uit dienst ging hij weer terug naar de firma Ansing. Vervolgens is hij bij Philips in de kwaliteitsdienst gaan werken waaruit hij na 30 jaar dienst met vervroegd pensioen is gegaan.

Voor mevrouw Hollander is zingen haar lust en haar leven, dat heeft ze vele jaren gedaan bij het gemengd zangkoor Zang en Vriendschap Dieze. Bijna 60 jaar als sopraan maar dat kon ze helaas niet volmaken want Zang en Vriendschap Dieze is opgeheven in februari 2009. In het begin van haar huwelijk heeft ze ook menig jurkje en broekje zelf gemaakt. Bij Jubal heeft ze ongeveer 20 jaar vrijwilligers werk gedaan, o.a. in de kleding commissie en heeft daarna heeft ze tot haar 80ste verjaardag in de bar gewerkt. Samen hebben ze ook 8 jaar de Drentse fietsvierdaagse gefietst. De heer Hollander heeft altijd muziek gemaakt bij verenigingen en gezongen in een zangkoor, o.a. in de Philips kapel, mede oprichter, 25 jaar als tenor bij Zang en Vriendschap Dieze en ongeveer 25 jaar als instructeur bij Jubal (blaasinstrumenten)

Sinds kort woont het echtpaar in de Nieuwe Haven omdat hun gezondheid inmiddels toch wat achteruit gaat.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Prachtig, wat een huwelijksjubileum!

    Gefeliciteerd! (Mochten meneer en mevrouw Hollander of hun familie dit berichtje nog even naspeuren)

Reageer