SV Zwolle handbal verliest van The Flyers

Zwolle – De heren van SV Zwolle Handbal mochten hun debuut maken in de 2e klasse NO (Oost) tegen The Flyers. In het “verre” Wijchen werd op de late middag de wedstrijd gespeeld in het mooie Arcus Sportcentrum. Met een nederlaag van 21-13 en een ervaring rijker keerden de heren terug naar Zwolle.

 

Na een mooi seizoen afgesloten te hebben, een paar maanden geleden, hoopten de heren fris en fruitig te beginnen met dit nieuwe avontuur in de 2e klasse. Met twee nieuwe trainer/coaches (Erwin van der Meij en Paul Blom) wilden de heren een frisse wind halen door de groep en vers starten in de competitie. Helaas spelen blessures en niet fitte spelers ook parten in het team. Afgelopen zondag startte het team zonder enkele spelers die vorig seizoen grotendeels mee hebben gespeeld. Ondanks dat feit is het geen excuus dat de Zwolse ploeg niet functioneerde, zoals het eerder deed.

Zwolle begon de wedstrijd zeer passief en was erg aftastend. Niet alleen de klasse was onbekend terrein, maar de tegenstander ook, zo leek het. De eerste twee doelpunten vielen dan ook vrij snel in de eerste fase voor The Flyers. Door deze aftastendheid waren de Zwollenaren te verrassen en de dekking stond niet massief genoeg. 

 

Als antwoord kwam kort daarna een tegendoelpunt uit handen van Hans Kan. Door een verrassend stuiterballetje vanuit de middenopbouw positie te plaatsen, viel de bal in het net. Er leek een opleving te komen en Bart Kroeze maakte ook nog een fraaie 3-2. Helaas bleef het daarbij en daarna liep de teller voorlopig niet meer op bij SV Zwolle. 

 

Terwijl de tegenpartij wellicht wel 10 tot 15 minuten lang keer op keer de verdediging wist te doorbreken. Hetzij door slimme loopacties, hetzij door fysieke kracht. De heren van SV Zwolle wisten geen antwoord op de aanvallen van The Flyers. Als uitsmijter kon de invallende trainer/coach Erwin van der Meij op de valreep 12-3 maken, voordat de heren met rust gingen.

 

De rust leek wel meer structuur gebracht te hebben bij de Zwolse ploeg en ze herpakten zich iets meer. Er werd meer verdedigd en de doelpunten vielen nu aan beide kanten. Vooral Bart Kroeze kon met zijn snelheid en af en toe georganiseerde aanvallen van het team het doel treffen. Nu liep het echt gelijk op, met doelpunten en tegendoelpunten afgewisseld.

 

Deze tweede helft liet een iets ander team zien, maar de schade was te groot en te vroeg geleden. De mannen in het geel deden hun best om dat te herstellen, echter had dat geen zin meer. De laatste kwartier van deze wedstrijd was ingegaan en de stand stond inmiddels op 17-9. Dat was het moment waarop de Wijchenaren weer begonnen uit te lopen tot de 20. 

 

Zwolle moest echt van goede huize komen om die achterstand weg te mogen werken, wat ook niet had gekund, gezien de overgebleven tijd. Hoewel er in de slotfase toch flink is ingehaald, mocht de formatie terug naar huis met een “verdiende” nederlaag.

 

Met een eindstand van 21-13 werd de wedstrijd beëindigd. 

 

Doelpunt makers: 

Bart Kroeze 6

Hans Kan 3

Robert ter Stege 2

Jelle van den Bos 1

Erwin van der Meij 1

Artikel delen:

Reageer