Keuzegids: topopleidingen bij hogeschool Viaa

Zwolle – Volgens de dinsdag verschenen Keuzegids hebben alle vijf studies van hogeschool Viaa het predicaat ‘topopleiding’. De Zwolse hogeschool (voorheen Gereformeerde Hogeschool) eindigde landelijk gezien op de 2e plek, achter de particuliere hogeschool TIO. Eind september mocht de Zwolse hogeschool zich volgens Elsevier al beste specialistische hogeschool noemen.

 

Drie van de vijf opleidingen van hogeschool Viaa behaalden in de Keuzegids 2015 een 1e plek: Verpleegkunde (HBO-V), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Godsdienst Pastoraal Werk (GPW). De opleiding pabo mocht een tweede plek noteren in de categorie ‘Noord’. De opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) noteerde de derde plek.

 

Kritisch

Viaa is ‘blij en dankbaar’ met de notering. Jacob Schaap, voorzitter van het college van bestuur: “Tegelijk roepen we onze studenten op om kritisch te blijven, zodat we ons onderwijs nog verder kunnen verbeteren. Een goede opleiding kenmerkt zich wat ons betreft door een nauwe samenwerking tussen werkveld, studenten en docenten.”

 

Aanstaande donderdag staat hogeschool Viaa met studenten en personeel stil bij de uitstekende scores in zowel de Elsevier als de Keuzegids.

Artikel delen:

Reageer