Zwolle in de race voor Jong Lokaal Bokaal

Zwolle – De jury is eruit welke gemeenten nog over zijn in race voor de Jong Lokaal Bokaal. Op basis van beleidsdocumenten, voorbeelden van bestaande jongerenprojecten en ondersteunend materiaal zijn twaalf gemeenten geselecteerd voor de volgende ronde, waaronder de gemeente Zwolle. De gemeenteprijs stimuleert gemeenten samen met jongeren te werken aan een positief jeugdbeleid. In totaal werden 23 gemeenten genomineerd door 35 jongeren, jongerenwerkers en ambtenaren.

Op 11 november zal gemeenten bezocht worden door studententeams van de Hogeschool Utrecht. Zij zullen spreken met een gemeentevertegenwoordiger en professionals, maar vooral met jongeren zelf. Samen met een vakjury bepalen de studenten welke gemeenten doorgaan naar de finale. De bokaal wordt op 19 januari 2015 door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn (o.v.) uitgereikt aan de gemeente met het ‘beste’ jongerenbeleid. Deze jaarlijkse wedstrijd is uitgeschreven door NJR, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht.

De Jong Lokaal Bokaal, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt, stelt deze editie de vraag of gemeenten het potentieel en de energie van jongeren als uitgangspunt nemen en deze weten te benutten in hun (nieuwe) jeugdbeleid. De nieuwe Jeugdwet en het transformatieproces dat daar bij hoort kent uitdagingen, maar biedt ook de kans om een omgeving te creëren waarin jongeren de mogelijkheid krijgen om te ontdekken waar hun vaardigheden en talenten liggen, die zij in kunnen zetten voor zichzelf en voor anderen. Gemeenten die een positieve benadering (blijven) kiezen en niet automatisch uitgaan van problemen of risico’s in hun jeugdbeleid, kunnen grote winst boeken. Meer informatie over dit project is te vinden op www.jonglokaalbokaal.nl.

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken. Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Die gemeentes steken elkaar ook voortdurend veren in het achterste met allerlei prijzen voor projecten. Op het personele vlak zal Rijkie daar wel achter zitten 😉

Reageer