Aantal inbraken Zwolle laat een daling zien

Zwolle – Het aantal inbraken in Zwolle is in 2013 met 2 procent gedaald ten opzichte van 2012. Dat maakte het Verbond van Verzekeringen 8 oktober bekend. De gemiddelde trend in de provincie Overijssel bleef steken op een daling van 0,4 procent. Het landelijk gemiddelde kwam uit op een daling van 4 procent. Het Verbond verwacht dat deze daling door zal zetten in 2014.

Met de ‘r’ in de maand is het weer extra oppassen geblazen: inbrekers zijn het actiefst in de donkere maanden (oktober tot en met maart). De piek is tijdens de kerstdagen; het risico op woninginbraak is dan twee keer zo hoog als in de zomermaanden. Warme dagen zijn voor gelegenheidsdieven wel weer een dankbare periode. Zij kunnen hun slag slaan als bewoners ramen en deuren open laten staan. 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. @d.erk, eens. Zo ben ik wel benieuwd hoe het gaat met het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Stadshagen. Hoor je niets meer over.

 2. Stond laatst nog een stukje ergens over, vlot niet maar ze zijn nog bezig hoor. Doe anders even een belletje naar de persvoorlichter 😉

 3. Typische emoticon, d.erk. zegt genoeg over je insteek.

  Politiecijfers over 2013:
  “De daling vond overigens op meer terreinen plaats. Vooral het aantal overvallen daalde sterk en wel met 31 procent (van 312 naar 214), terwijl het oplossingpercentage steeg naar 58,4 procent.”

 4. Zo Pietra, jij bent boven natuurlijk 😮 oh mijn god aan een emoticon kun jij mijn insteek aflezen naar een reaktie op benjie.

  Doe jij zo aan waarheidsbevinding? Dan zegt dat genoeg …….

 5. Lezen, Derk. Ik reageerde op je eerste reactie met je lekker-puh emoticon, alsof je blij bent dat er criminaliteit is die niet gedaald is. Klopt dus ook niet.

Reageer