Inbraakpreventiemarkt met ex-inbreker

Zwolle – In samenwerking met de politie organiseert de gemeente Zwolle op zaterdag 11 oktober a.s. een inbraakpreventiemarkt. Bezoekers krijgen op verschillende manieren informatie over hoe zij een woninginbraak kunnen voorkomen. De Inbraakpreventiemarkt vindt plaats in een tent op de Grote Markt van 14.00 tot 16.30 uur.

Tijdens de inbraakpreventiemarkt vertelt ex-inbreker Evert Jansen alles over veilig wonen. Uit ervaring weet hij hoe snel een inbreker een huis binnendringt. Aan de hand van een presentatie laat hij hiervan voorbeelden zien en geeft hij praktische anti-inbraaktips. Evert Jansen is bekend van het tv-programma ‘De Inbreker’ en werkt tegenwoordig als voorlichter bij de Stichting Veiligheid en Preventie.

Stands
Beveiliging is een belangrijk onderdeel van inbraakpreventie. Op de markt zijn daarom stands aanwezig van bedrijven die zich met veiligheid bezig houden.

Week van de Veiligheid
De gemeente en politie zetten zich doorlopend in voor een veilige woonomgeving, ook als het gaat om woninginbraak. Tijdens de Week van de Veiligheid (6 t/m 12 oktober 2014) willen beide partijen met de Inbraakpreventiemarkt inwoners meer alert en attent maken op maatregelen die zij zelf kunnen nemen om een inbraak te voorkomen.

Informatie en anti-inbraaktips zijn ook te vinden op www.zwolle.nl/voorkominbraak.

Artikel delen:

Reageer