Fietsersbond Zwolle wil bredere fietspaden

Zwolle – Fietsers delen hun route met steeds meer weggebruikers: mensen op e-fietsen, racefietsen, pizzabrommers, snorfietsen, snorscooters, scootmobiels, driewielers, tandems, bakfietsen en fietsen met voordragers, skeelers, skates, steppen, trimmers en soms ook wandelaars. Vaak leidt die drukte tot onprettige en onveilge situaties, daarom pleit Fietsersbond-Zwolle om de norm voor de breedte van fietspaden/stroken aan te passen.

Als al die gebruikers van fietspaden achter elkaar zouden rijden en ongeveer dezelfde snelheid aanhielden was er weinig aan de hand. De snelheidsverschillen zijn echter vaak groot. Denk maar aan het verschil tussen een kinderfietsje en een racefietser. Er zijn dan ook veel passeermomenten. Daarvoor is extra ruimte nodig. Door rechtopsaande kantranden en te krappe bochten ontstaan soms nog extra problemen. Fietsersbond-Zwolle vindt dat de normen voor nieuw aan te leggen paden aan de nieuwe werkelijkheid moeten worden aangepast. Waar mogelijk, moeten ook bestaande paden planmatig worden aangepast.

De wensen van Fietsersbond-Zwolle zijn niet nieuw en worden regelmatig naar voren gebracht. Zo was het standpunt over de breedte van fietspaden nog te lezen bij de wensen die in mei 2014 namens leden van de Fietsersbond aan Wethouder van As overhandigd werden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Laten ze eerst wat doen aan de hobbels en bobbels in de weg doordat de wortels van de bomen onder het asfalt/ bestrating groeien.

  Zoals bij de Middelweg langs de kinderboerderij is een grote verbetering. Mooi egaal fietspad.

 2. @ wimg
  ja idd,
  maar stuk voor stoplicht dus stukje onder de brug naar zwarte.w.allee
  dus nog bobbels

  hoog tijd dat de fietspaden aangepakt worden

 3. mooi.brede fietspaden.kunnen straks alle scholieren met 6 man naast elkaar fietsen.ik zou zeggen steek het geld eerst maar in de jeugd hoe ze zich moeten gedragen op een fietspad.ben zelf soms verplicht op de fiets om achter deze lui te blijven moeten fietsen omdat je gewoon een middenvinger van die gasten krijg met een grote bek als je er langs wilt.

 4. @tja

  Geduld is soms ook een schone zaak. Even een halve minuut ergens achter hangen is soms ook gewoon veiliger. Er is vaak ook helemaal geen ruimte om uit te wijken voor inhalers. Als je naast elkaar fietst moet je om ruimte te maken remmen, maar jij fietst daar… Vind je ook niet fijn. Gewoon even lekker rekening houden met elkaar dan komt het allemaal goed.

 5. juist tim daar heb je het juiste woord even rekening met elkaar houden.tim deze jongelui fietsen niet maar zitten een beedje elkaar te duwen op een fietspad met een slakkengangetjes van 5 kilometer per uur,moet ik daar achter blijven,ik zou zeggen net wat jij zegt hou rekening met elkaar en geeft elkaar de ruimte als jij langzamer wilt laat dan een wat snellere fietser er langs dan hou je ergens rekening mee

Reageer