Oproep voor sportactiviteiten voor vluchtelingen

Zwolle – Sportieve organisaties en inwoners van Zwolle worden opgeroepen om met elkaar mee te denken wat zij kunnen betekenen voor de vluchtelingen die momenteel verblijven in de IJsselhallen in Zwolle. Arjen Bijlsma van Vluchtelingenwerk merkt in de media op dat er vooral behoefte is aan activiteiten buiten de IJsselhallen en noemt buurthuizen en sportverenigingen daarin als voorbeeld. Ook geeft hij de nadrukkelijke behoefte aan van kleding en schoeisel.
 
"Na het lezen van het artikel, werd ik direct getriggerd en probeer nu samen met andere sportieve sociale Zwolse inwoners en instanties samen te gaan brainstormen of en wat we kunnen gaan doen voor hen", zegt Diederik Meijntjes woensdag. "Om sport als middel in te zetten om de tijd die zij hier doorbrengen te veraangenamen, lijkt mij een mooie gedachte. Ik sta niet alleen blijkt want naar aanleiding van een oproep via social media zijn direct meerdere organisaties, sportaanbieders, scholen enthousiast en sommigen zelfs al concreet bezig." De vraag om kleding denkt Meijntjes bijvoorbeeld in te kunnen vullen met bruikbare gevonden voorwerpen die in iedere sportaccommodatie talrijk aanwezig zijn. "Het zou al geweldig zijn als deze zaken bij hen terecht komen en we daarnaast sport in Zwolle om te doen en te bekijken als een onderdeel van de dagbesteding kunnen bieden aan deze noodgedwongen tijdelijke inwoners van Zwolle". De brainstom bijeenkomst vindt vrijdag 10 oktober a.s. plaats in het clubhuis van SV Zwolle op sportpark Marslanden. Een ieder die zich betrokken voelt en een idee heeft is meer dan welkom.
Artikel delen:
Reacties 23
 1. Hoeveel animo is er van de ‘vluchtelingen’ die hier slechts een tot anderhalve week verblijven om daarna door te stromen naar een reguliere opvang, woning?

 2. @komop, MVO kant? Wat bedoel je? Als je het NRC leest, dan loopt de spanning al aardig op onderling in de IJsselhallen. Dus lijkt mij dit wel een goed initiatief. Beetje ontspanning buiten de hal voor deze mensen.

 3. @d.erk, Yep, dat stukje o.a. bedoel ik. Er staan meerdere stukken in het NRC over dit onderwerp. Deze mensen moeten zo snel mogelijk uit die hal. En doorstromen naar reguliere opvang. Maar niet voor dat ze helemaal gescreend zijn door het COA, en de IND. streng maar rechtvaardig. Watdat betreft doet Nederland , dat kleine landje al genoeg wereldwijd. Kijk of lees eens hoe Australië met vluchtelingen omgaat… dan mag je toch blij zijn dat je hier terecht komt.

 4. Het verbaast mij dat verschillende Zwollenaren allerlei acties bedenken en proberen zoveel mogelijk mensen op te trommelen om dingen te organiseren voor de vluchtelingen maar als er vrijwilligers nodig zijn om iets te doen voor bijv. kansarme kinderen / gezinnen uit Zwolle het amper geregeld kan worden of iets maar afgeblazen wordt omdat er niemand mee wil helpen.
  Volgens mij heet zoiets ook discriminatie, alleen dan niet op grond van een huidskleur maar wel op afkomst.

  En hoezo “noodgedwongen” tijdelijke inwoners van Zwolle?
  Ze hoeven hier niet naartoe te komen.

 5. MVO

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!!!

  1 onderdeel is people

  Landstede kan nu laten zien dat het niet alleen om de pegels gaat!!!

 6. Een IS schaap in wolfskleren vis je never nooit niet uit de hele lading asielzoekers die op dit moment europa binnen stroomt. En maar openstaan, want EU afspraken.

  Stel nu dat het andersom zou zijn? Zouden de christelijke en ongelovige Nederlanders welkom zijn in Syrie of Irak om te schuilen voor een oorlog met alle voorzieningen?

  Weet wel zeker van niet. We zijn te goed mensen en dat gaat onze kop nog een keer kosten.

 7. Natuurlijk moet er zorgvuldig gescreend worden. Maar we hebben toch ook niet voor nixxx een AIVD, met jarenlange ervaring. Moeten die maar wat overuurtjes maken. Vooropgesteld: mensen helpen waar mogelijk.

 8. Vrijdag zijn allerlei organisaties bijeen gekomen om te overleggen over wat mogelijk is. Onder meer SportService Zwolle, PEC Zwolle en de scholen Landstede en Thomas a Kempis waren daarbij.

  Dit weekend wordt het activiteitenschema besproken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), meldt de Stentor. Meijntjes laat de krant weten dat hij in de week van 20 oktober hoopt te beginnen met de eerste sportactiviteiten voor de vluchtelingen.

Reageer