Landstede Volleybal wint ook tweede duel

Zwolle – De mannen van Landstede Volleybal hebben ook hun tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Zwolle werd het woensdagavond tegen Inter Rijswijk 3-0. De setstanden werden: 25-19, 25-21, 32-30.

img_1613.jpg 

Woensdag begonnen de volgende zeven namen aan de wedstrijd; Stijn Held mocht de aanvallers weer bedienen en Sándor van Straten en Jake Wiens mochten ervoor zorgen dat de passes op de juiste manier aankwamen. De middenaanvallers waren Steven Eertman en Dennis Borst , Wouter ter Maat begon als diagonaal aan de wedstrijd en natuurlijk trok Frits van Gestel het afwijkende shirt van de libero weer aan. Het wordt 1-2 door een technische fout van spelverdeler Stijn Held, maar al snel trekt Landstede de voorsprong weer naar zich toe (5-3). Via een blok van Michiel Voorst en Christoper Lamont (Inter Rijswijk) komt de ploeg uit Rijkwijk terug tot 5-5. 

img_1470.jpg 

 img_1494.jpg

img_1451.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

img_1435.jpg
 
Door een blok van Jeroen van Zwieten en Christoper Lamont komt Inter Rijswijk twee punten later weer op gelijke hoogte (6-6). Via een score van Eertman komt Landstede daarna wel weer op voorsprong, 7-6. In deze wedstrijd zijn van beide kanten veel foutservices te noteren en door vier foutservice oprij (twee van beide kanten) wordt het 12-10. Door een score van Ter Maat komt het scorebord op 14-10 te staan en vraagt Willy Steenbakkers een time-out aan. Een blok van Steven Eertman en Sándor van Straten wordt het 17-12. Landstede breid de voorsprong daarna nog iets uit en bij de stand 21-14 vraagt Steenbakkers zijn tweede time-out aan. Uiteindelijk eindigt de eerste set in ‘stijl’ met een foutserve van Inter Rijswijk, 25-19.

Strikwerda stuurt in de tweede set een ongewijzigd team het veld in en via diagonaal Wouter ter Maat wordt het 1-0. Een één-mans blok van Jake Wiens zorgt even later voor de 3-1 tussenstand. Daarop serveert Ter Maat een ace (4-1) en scoort hij ook via een reguliere aanval (5-1). Inter Rijswijk laat zich niet uit held veld slaan en kruipt stukje bij beetje dichterbij de Zwollenaren. Door een blok van Michiel Voorst wordt het 11-10. Toch is het Landstede dat daarna weer wegloopt bij de promovendus. Een blok van Eertman zorgt voor de 15-11, time-out Inter Rijswijk. Helaas voor Inter Rijswijk brengt deze time-out de Zwollenaren niet van hun stuk en behouden zij de vier punten voorsprong (22-18). Uiteindelijk is het Wouter ter Maat die Landstede op setpoint zet (24-19). Het eerste en het tweede setpoint worden nog niet benut, maar daarna zijn het Steven Eertman en Stijn Held die het setpoint wel benutten met een goed hangend blok! 25-21.

Ook in de derde set stuurt Strikwerda dezelfde zeven spelers het veld in om aan de set te beginnen. Door onder andere drie aces van Eric-Jan Rothfusz komt Inter Rijswijk op een 1-4 voorsprong. Hierop vraagt Strikwerda zijn eerste time-out van de wedstrijd aan. Dit keer is het Landstede dat stukje bij beetje dichterbij de gasten kruipt en via een ace van spelverdeler Stijn Held wordt het 9-10. De Zwollenaren nemen even later ook de voorsprong over van Inter Rijswijk (13-12) en direct vraagt Steenbakkers een time-out aan. Niet veel later is de voorsprong weer in handen van de gasten (18-19). Door een foutservices van Jeroen van Zwieten komt Landstede op het eerste matchpoint van deze wedstrijd (24-23), maar daarna wordt het stuivertje wisselen. Een Jorn Lorsheijd zorgt er niet veel later voor dat Inter Rijswijk op setpoint komt (24-25), time-out Zwolle. Ook de ploeg van Steenbakkers kan het setpoint niet verzilveren en zo blijft het stuivertje wisselen. Bij de 26-26 gelijke stand komt Tom van den Boogaard binnen de lijnen. Dit ging ten koste van Sándor van Straten. De passer-loper mag direct doorlopen naar de servicelijn om te gaan serveren op dit belangrijke moment. Bij de stand 26-27 heeft Rijswijk de kans om de set te beslissen, maar de aanval beland in het blok van Borst en Blom die inmiddels ook binnen de lijnen is gekomen (27-27). Daarna is het middenman Dennis Borst die met zijn service de passers van Inter Rijswijk in de problemen brengt en zo het voordeel weer naar de Zwollenaren toe trekt, 28-27. Het voordeel blijft aan Zwolse kant en uiteindelijk is het invaller Tom van den Boogaard die het matchpoint bij de stand 31-30 weet te verzilveren, 32-30!

De eerstvolgende wedstrijd van Landstede Volleybal staat gepland op aanstaande zaterdag 11 oktober. Dan speelt de ploeg van Redbad Strikwerda de uitwedstrijd in Rotterdam tegen ARBO Rotterdam/Fusion. De ploeg van trainer/coach Rodin Merx is met één gewonnen wedstrijd en één verloren wedstrijd niet bijzonder sterk begonnen aan de competitie. De wedstrijd in de Topsporthal Stad Rotterdam begint om 20.00 uur.

Door: Damian Scholten
 
img_1489.jpg
 
img_1583.jpg
 
img_1608.jpg
 
img_1621.jpg 
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer